Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Faster and Louder 2e editie komt met de eerste namen

Faster and Louder 2e editie komt met de eerste namen
Redactie

Kan het nog harder en sneller? Jawel! Faster & Louder festival kondigt na een succesvolle eerste editie in maart van dit jaar vast drie nieuwe namen aan voor de tweede editie; Frank Carter & The Rattlesnakes, Cosmic Psychos en The Spades. Meer namen volgen spoedig. De tweede editie vindt wederom in Eindhoven plaats, deze keer in de Effenaar op 06 april 2019.

Vorige week wisten we de datum en verhuizing naar de Effenaar al te melden. Nu dus de bevestiging van Faster & Louder dat wordt georganiseerd door Bart & Bartman die, na twintig jaar samen de ritmesectie van Peter Pan Speedrock te hebben gevormd, hun liefde voor harde en snelle muziek in dit nieuwe festival kwijt kunnen. Kaarten kosten € 38 en zijn vanaf nu te koop.

Faster & Louder 2

Faster & Louder brengt je terug naar de basis: goede muziek en koud bier. Veel meer heeft een mens niet nodig, aldus de organisatie van your annual hi-octane rock ’n roll fest. Bart & Bartman van Peter Pan Speedrock, de mannen achter Faster & Louder, willen met deze tweede editie geliefde en gevestigde namen combineren met jonge en hongerige acts. “We wilden de bands die onze generatie -waar de harde muziek al jaren door de aderen stroomt- gaaf vindt, combineren met acts die nu keihard rocken. Rock ’n roll never dies en wij houden het graag in leven!”

Zo kennen we frontman Frank Carter nog van Gallows en de gelegenheidsband Pure Love, maar zijn nieuwste band Frank Carter & The Rattlesnakes bestaat pas sinds 2015 en speelt sindsdien wereldwijd voor volle zalen en festivalvelden, waar hij letterlijk en figuurlijk op handen wordt gedragen. Cosmic Psychos gaat een paar decennia langer mee. De Australiërs doen al sinds de vroege jaren tachtig precies waar ze zin in hebben en dat is lomp rocken zonder enige vorm van pretentie, een formule die al tien albums lang verdomd lekker werkt.

De festivalorganisatie wist ook de legendarische Nederlandse rockband The Spades over te halen om speciaal voor Faster & Louder de gitaren weer uit het vet te trekken. Denvis en zijn mannen brengen op 06 april het album ‘Learnin’ The Hard Way (Not To Fuck With The Spades)’ uit 2002 live ten gehore, in de originele bezetting, maar met ons eigen Bartman op bas!