Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Helldorado maakt line-up compleet met oa. Cirque du Mort en The Vintage Caravan

Helldorado maakt line-up compleet met oa. Cirque du Mort en The Vintage Caravan
Reno van der Looij

Helldorado heeft de line-up compleet voor zaterdag 17 november. Het programma van de tweede editie van dit nog jonge en fascinerende festival in het Eindhovense Klokgebouw -het decor van heavy rockacts, circus side shows en van stand up comedy- is nu volledig dankzij de toevoeging van Cirque du Mort, The Dahmers, del-Toros en Helloweeners.

Ook noteren we Het Orakel (Johannes de Boom), John Robertson, Prima Donna en The Vintage Caravan als nieuw bevestigd. Eerder wisten we al te melden dat oa. Danko Jones, DeWolff, Greenleaf en Kadavar op Helldorado zullen aantreden. Tickets en meer info vind je hier.

Op Helldorado zijn de muzikale entiteiten, de side show acts en stand-up comedy even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. HELLDORADO oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.

[Foto header: Helldorado 2017, door Elke Teurlinckx, accred. voor Eindhoven Rockcity]

Over de nieuwe Helldorado toevoegingen

Veel ruiger en sexiër dan het Schotse Cirque du Mort krijg je het niet: A Rock ‘N’ Roll Burlesque Circus Spectacular met messen, zwaarden, vuur en een zweep. The Dahmers (punkrock uit Zweden); del-Toros (surf-, desert- en punkrock van drie Alkmaarse motherf*ckers); Helloweeners (nieuwe 60’s trash/fuzz/garageband van Eindhovens enfant terrible Denvis); Prima Donna (Amerikaanse rock-‘n’-roll goden) en het geestverruimende rocktrio The Vintage Caravan uit het IJslandse Álftanes zorgen voor de muzikale dopamine en adrenalinendorfine. Voor alle existentialistische vraagstukken kan de bezoeker terecht bij Het Orakel (Johannes de Boom) onderwijl de Engelse ‘comedian, author, columnist, satirist, professional troublemaker, multimedia artist and recreational sadist’ John Robertson voor pijnlijke kaken zorgt.

Helldorado Line-up  (in alfabetische volgorde)

Bands: Banane Metalik, Danko Jones, Death Alley, DeWolff, del-Toros, Dwarves, Greenleaf, Helloweeners, Hola Ghost, Kadavar, Lucifer, Monolord, Nick Oliveri – Death Electric, Prima Donna,  Supersuckers, The Dahmers, The Devils, The Hip Priests, The Picturebooks, The Vintage Caravan, Turbonegro, Vurro, Zeke (Circus) side-show: Cassi Nova & Miss Riskina, Cirque du Mort, Death do us part dangershow, Drown the Clown, Het Orakel (Johannes de Boom), The rock ’n roll wrestling bash. Comedy: Adam Bloom, Glenn Wool, John Robertson.