Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 mei 2022

Scroll to top

Top

Crusade houdt hardcore family celebration in Popei

Crusade houdt hardcore family celebration in Popei
Redactie

Eindhovense hardcore helden Crusade dropten deze vrijdag hun nieuwe EP in Popei, tijdens een ‘hardcore family celebration’. Het was even wachten op dit self-titled debuut en dus moest het een feestje worden, met goede vriendjes uit de scene erbij om dat moment te vieren.

Tekst en Foto’s: Justina Lukosiute

De eerste performance van de dag komt van J’Accuse, een intense, dynamische band uit Utrecht en long-time show-partner van Crusade. De band maakt hun naam voor aggressiviteit en hoge intensiteit waar op een manier die het kleine podium van Popei bijna ontgroeid. De gitaren van Thomas Aantjes en Timon Kaat steken als speren door de lucht, terwijl de wat meer gecomposeerde zanger Peter Rebel volle concentratie laat zien en met brandende ogen het publiek uitdaagd.

J’Accuse

De Duitse hardcore explosie YourTimeUseIt volgtZanger Markus Müller is een tikkende bom, die zijn melodieuze vocalen afwisselt met funky danspasjes. Het publiek krijgt niet de luxe om van afstand toe te kijken, want de frontman springt meteen het publiek in om de observerende bezoekers een zetje te geven om deel uit te makenvan de show. De connectie tussen de band en de thuisploeg is duidelijk, want continue helpen alle muzikanten elkaar met kleine obstakels als een microfoon aan elkaar tapen. Dat is toch een teken van vriendschap. Sowieso gaat niks de positieve vibe in de weg staan tijdens deze show. YourTimeUseIt heeft net een EP uitgebracht, getiteld ‘The Cure The Music’ en de feestmodus is dus dubbel voor deze band en voor je er erg in hebt krijgen de Duitsers het publiek aan het dansen.

YourTimeUseIt

YourTimeUseIt

Een tegenovergestelde expressie krijgen we met de derde band van de avond, de Eindhovenaren van Dawn of Mankind. Veteranen uit de Eindhovense hardcore scene, die een genereuze portie brute, rauwe hardcore droppen, met een recht-voor-je-raap, in-your-face potje songwriting. Dat komt vooral tot uiting dankzij vocalist Sven Slokker, die geen moment van de show op het podium staat. Hij wordt verwelkomd door het publiek en omcirkeld door luisteraars. Zijn gepijnigde zang brengt je naar een andere dimensie, waar strijd wordt geleverd met innerlijke demonen. Dit krijgt nog meer kracht door de donderende drums en backing vocals van bassist Stijn van der Linden. Dus, zoals die dingen gaan, breekt Dawn of Mankind alle muren af en trekt het publiek mee naar het centrum van hun sonische tornado.

Dawn of Mankind

Crusade mag dan de kroon op de avond zetten in een volle zaal met een geweldige sfeer, waar vrienden, fans en familie samen komen voor het langverwachte festijn. De viering van een nieuwe EP, waar een process van zo’n 1,5 jaar aan voorafging, was gepland in juli, maar de plannen werden verstoord door een switch van zaal en vond uiteindelijk plaats nu in thuishonk Popei. Het draagt alleen maar meer bij aan de jubelstemming en de band heeft een geweldige tijd op het podium. Crusade bewijst een frisse wind te zijn in de punk/hardcore scene, spelende met natuurlijk gemak en oprechte emotie, met een geweldige chemie op het podium. De vier nummers van de EP komen natuurlijk langs, maar ook een berg nieuwe songs, zoals het nummer ‘Blindfold’ (een working-title). Zanger Jzt biedt vooraf grappend zijn excuses aan voor het mogelijk vergeten van de teksten. De natuurlijke harmonie tussen de drums van Des, gitaren van JP, Rene en Joris creëren een fantastische backdrop voor de expressieve vocalen.

Was dit Eindhovens hardcore feestje van het jaar? Daar lijkt het wel op!

Crusade

Crusade

Crusade

Crusade

Crusade