Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Prachtig, onnavolgbaar Voivod doet Dynamo aan

Prachtig, onnavolgbaar Voivod doet Dynamo aan
Redactie

Zo af en toe heb je een band die eigenlijk gewoon niet te classificeren valt. Voivod is zo’n band. Dus, als de Canadezen in Dynamo staan zijn wij daar uiteraard bij om het vast te leggen, want Voivod, dat moet je gewoon meemaken.

Foto’s Paul Verhagen

Het Eindhovense Souldust mag de avond openen. De band speelt vanavond de tweede show, maar met bandleden die ook eens in No Turning BackBurn the Iris en Brassum actief waren, voelt dat als routine.  Het Griekse Bio-Cancer volgt. Het is zo’n band die tegen alles in blijft claimen dat thrash gewoon leeft en dat met veel venijn en passie laat horen. Vergelijkingen met Skeletonwitch zijn de mannen dan ook niet vreemd.

Maar dan is het ook tijd voor de Canadese band zelf. Voivod, bestaande uit Away, Snake, Rocky en Chewy, de meest bizarre nicknames in de rockgeschiedenis, krijgt een niet volle zaal voorgeschoteld, maar dat maakt de energie en levendigheid er niet minder om. Onnavolgbaar als altijd, maar ook betoverend, zeker vanavond.
Toch is Voivod niet een band van uitspattingen, maar juist van kwaliteit en dat levert het gezelschap volop deze avond. Met een vreemde twist natuurlijk, maar dat wist je vooraf al. Dissonante klanken slingeren de zaal in voor een backdrop met artwork waarop het opvallende artwork van drummer Michael ‘Away’ Langevin. Het blijft toch vooral een avond van lachde gezichten, ook bij Dennis ‘Snake’ Bélanger. Laten we daar dan ook mee afsluiten.