Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe Vonken: ‘Embrace The Waves’

Nieuwe Vonken: ‘Embrace The Waves’
Yme van Galen

In de hagelnieuwe rubriek “nieuwe vonken” schenken we aandacht aan de nieuwe aanwas aan muzikaal talent in onze bruisende rockstad. Of het nieuw om enthousiaste nieuwelingen gaat of al de meer ervaren muzikanten met een nieuw project. Als het nieuw is, verdient het een plek in deze rubriek. 

Ze zijn nog piepjong en al helemaal klaar om positieve en eigenzinnige vibes te verpreiden over Eindhoven. We hebben het over ‘Embrace the Waves‘, een nieuwe band in het genre ‘viberock’. Viberock was ooit een reactie op de ontkrachtende verhalen en gewelddadige boodschappen die zich vaak in de populaire muziek nestelden. Kortom: dat zou deze band richting inspirerende teksten gevuld met positiviteit moeten brengen. Dat klinkt allemaal wel interessant natuurlijk, maar klopt dat beeld? Daarvoor nu het woord aan de band!

Stel jezelf even voor en vertel ons eens hoe het allemaal begonnen is?
Wij zijn Embrace the Waves, een viberock band uit Eindhoven. Ondanks negatieve ervaringen in het leven, willen we laten zien hoe mooi het is om daar een positieve swing aan te geven. We zijn simpelweg bij elkaar gegooid door de bandcoaches op het Rock City Institute in het 1e jaar in de 1e periode. Sinds een half jaar hebben we een nieuwe drummer (Rowan Hendrix) en hij maakt het plaatje helemaal af!

Zaten jullie eerder in andere bands of kennen we je ergens van?
Onze gitarist (Daniël van Overveld) heeft in Pevis en ‘Bloodshift’ gespeeld in zijn hometown Hulst, Zeeland. En heeft daarin ook zeker veel muzikale ervaring opgedaan. De rest van de band had niet veel bandervaring. Maar sinds het begin van Embrace the Waves zijn we daar allen veel in gegroeid.”

Wat zijn de grote inspiraties voor je eigen sound?
We hebben allemaal invloed op elkaar en worden we geïnspireerd door elkaars ideeën. Dit gebeurt vaak bewust, maar ook onbewust. We zijn dus niet zo zeer geinspireerd door één of meerdere bands, maar meer door een gevoel of idee, dit betekent dus ook dat we een nogal gevarieerde inspiratie-vijver hebben om uit te vissen.


Wat is het verhaal achter de muziek en wat wil je de wereld vertellen?

We willen één community creëren, met muzikanten, maar ook met de luisteraars. Het verhaal gaat over het omarmen van de duisternis en negatieve ervaringen en dat kunnen omzetten naar positieve energie. Niet bang zijn om fouten te maken. En vooral weten dat je daarvan kan leren.

Waarom gaat Eindhoven Rockcity sowieso meer over je horen? Of wat is er zo eigen aan jullie?
Is altijd al eigenzinnig geweest. We trekken ons niks van anderen, of van genres aan. We zijn niet bang om te experimenteren, te relativeren en vooral oprecht tegen je te zijn. Daarbij merken we dat we altijd een nogal divers publiek aantrekken, omdat we ons dus niet vasthouden aan een specifieke stijl.

Wat is het meest ‘rockcity’ plekje van Eindhoven?
Voor ons is PopEi echt een tweede woonkamer. We voelen ons thuis en hebben veel inspiratie daar opgedaan en dat zo ook met elkaar gedeeld. Wij zijn elke dag te vinden bij popEI, omdat hier natuurlijk onze opleiding zit, maar ook omdat we stiekem niet eens meer naar huis willen. Hier delen we graag onze muziek en levens met onze medemuzikanten en goede vrienden.

 

 Welke platen zijn de ultieme ‘rockcity’ platen?

  • SØWT – Junkies Boneyard
  • Ellenor Vora – All the Shards
  • Tjalling – Two People Holding Hands
  • DJENS – Free
  • Depths of Kronos – From the Void

“Er zijn een aantal platen die voor ons Eindhoven het best beschrijven….Ofja, vooral ‘ons’ Eindhoven”

Wat zijn de toekomstplannen?
Wij willen een tweede single gaan uitbrengen in de Effenaar. Daarbij willen we op veel festivals staan in de zomer van 2019. Zo willen we doorpakken op Altersonic en willen we over een tijdje een EP uitbrengen.”

Waar kunnen mensen jullie live in actie zien binnenkort?
13 Oktober spelen we een akoestische set in Berlijn. Daarnaast zijn we in deze periode vooral veel aan het schrijven. Shows tussendoor zullen er ook zijn, maar onze focus ligt momenteel veel bij het schrijven van nieuwe songs en zorgen dat we zonder zorgen lekker kunnen spelen. Vanaf begin 2019 willen we weer vol aan de bak en lekker on stage staan.

 

Nieuwe band tippen die wij ècht moeten checken? Stuur dan een mail naar: Yme@eindhovenrockcity.nl