Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe vonken: ‘SABBARDEYA’

Nieuwe vonken: ‘SABBARDEYA’
Yme van Galen

Ditmaal valt de schijnwerper van Nieuwe Vonken op triphop groep: ‘SABBARDEYA‘. Gehuld in een obscure mist van mysterie, gevoel en daadkracht zet de band haar unieke sfeer op de markt. Nummers die een breed scala aan genres overkoepelen zweven voornamelijk rond elektronisch, pop en rock.

Maar de genres zijn niet de noemer bij de band, het draait meer om de smaak die daar dan aan gegeven wordt. Dat is soms duister, soms wat euforisch, maar meestal gewoon van alles wat door elkaar. Dat maakt het geheel mysterieus, vaag maar toch ook verrassend samenhangend met een heldere kern.

SABBERDEYA: omdat er meer dan Drake is

Stel jezelf even voor en vertel ons eens hoe het allemaal begonnen is?
“Wij zijn SABBARDEYA, bestaande uit een drummer, bassist en vocalist/toetsenist maken wij electro/rock met invloeden van onder andere: SIA, Nine Inch, Nails en Björk.

Het begon als een band op Rock City Institute, ons doel was om onze verschillende invloeden te combineren tot iets nieuws wat voor ons nog onbekend gebied was. Het was al snel duidelijk dat de samenwerking goed ging en we op een lijn zaten qua keuzes. Door de wazige zanglijnen en teksten die door Marina’s hoofd zweven, gecombineerd met de songstructuren en sounds van Winston en tot slot de juiste groove van Tim smelten onze creaties in elkaar tot één. Met deze samenstelling hebben we op podia gestaan zoals: de Effenaar, W2, Breda Barst en de Mezz.

Vier maanden geleden heeft onze bassist (Winston) de keuze gemaakt om de producer-rol op zich te nemen en live niet meer mee te spelen. Sinds vier maanden is SABBARDEYA dus live een duo. Hierdoor is iedereen momenteel beter op zijn plek in de band, dit heeft gezorgd voor nieuwe inspiratie en zin om weer alles te geven om door te pakken. Het duo bestaat nu uit drums en synth/zang.”

Wat zijn de grote inspiraties voor je eigen sound?
“Geluiden uit de muzikale omgeving, wij zetten per song meer een vibe neer dan een sound. De inspiratie daarvoor zit in onze omgeving.”

Wat is het verhaal achter de muziek en wat wil je de wereld vertellen?
“Er is meer in het leven dan Drake.”

Waarom gaat Eindhoven Rockcity sowieso meer over je horen? Of wat is er zo eigen aan jullie?
“Door de verandering in formatie zijn we bezig met nieuwe bijpassende muziek, concepten en ideeën en willen we die zo snel mogelijk naar buiten brengen. Zowel live als in de studio. Onze samenstelling, vibes en genre maken ons uniek.”

Wat is het meest ‘rockcity’ plekje van Eindhoven?
“Liefde voor het Stroomhuis. Daar hebben we veel goede vibes meegemaakt en neer kunnen zetten. Het voelt voor ons als een thuislocatie.”

Welke plaat is de ultieme ‘rockcity’ plaat?
“Serieuze muziek voor Guido Segers in A  – TSAR BOMPA.  Niks binnen de lijntjes maar lekker erbuiten.”

Wat zijn de toekomstplannen?
Wij willen in 2019 weer de studio induiken om een EP uit te brengen. We zijn ook van plan om met z´n tweeën weer flink wat podia te betoveren en meer mensen te bereiken met onze muziek. Samen met ons team hebben we dus mooie plannen voor in de toekomst, blijf ons volgen zodat je op de hoogte blijft van ons avontuurtje!”

Waar kunnen mensen jullie live in actie zien binnenkort?
“We zijn altijd in actie, check onze Facebook om op de hoogte te blijven.”

Nieuwe band tippen die wij ècht moeten checken? Stuur dan een mail naar: Yme@eindhovenrockcity.nl en wellicht zie je deze dan terug in ‘Nieuwe Vonken’!

In de rubriek Nieuwe Vonken schenken we aandacht aan de nieuwe aanwas aan muzikaal talent in onze bruisende rockstad. Of het nieuw om enthousiaste nieuwelingen gaat of al de meer ervaren muzikanten met een nieuw project. Als het nieuw is, verdient het een plek in deze rubriek.