Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

An Evening With Knives – Fade Out (EP)

An Evening With Knives – Fade Out (EP)
Reno van der Looij

Review Overview

Score
8
8

Stevig tussendoortje

Het zuigt, het knelt en het zwoegt...

Oke, toegegeven. Wij zijn op de Eindhoven Rockcity redactie best wel beetje fan van An Evening With Knives. Heel de “Do It Yourself Attitude”, de zompige stoner/sludge en dan ook nog 3 sympathieke soms doch ietwat chaotische kerels bevallen ons prima. Als dan zo’n nieuwe EP in Eindhoven het daglicht ziet, dan verwacht je natuurlijk nog voor de release een enthousiaste lovende review. Dit keer hebben we ‘m maar eens even laten liggen en lekker laten rijpen. Een objectief en niet overhaast oordeel is voor een keer ook wel eens goed.

De drie tracks tellende EP opent met ‘Fade Out’, welke we al kende van de in januari uitgebrachte full-lenght ‘Serrated’ (review). Het opnieuw opgenomen emotionele nummer ligt als een zware betonnen pilaar op de maag. Het zuigt, het knelt en het zwoegt zich door een fraaie songstructuur van ruim 9 minuten heen. Niet vreemd met de wetenschap dat deze sterke track handelt over de dood van de vader van gitarist/zanger Marco Gelissen. Met nu net even wat andere nuances en een iets frissere productie. Fraai maar heavy op meerdere manieren.

Ook ‘Sunstorm’ is voor de oplettende luisteraars geen onbekende. De instrumentale track boeit van begin tot eind door de dynamische opbouw. Wie het eerder genoemde ‘Serrated’ in de kast heeft staan weet wat te verwachten. De band wijkt op deze EP namelijk geen moment van haar kenmerkende sound. Wie eindelijk eens die Bon Jovi invloeden had verwacht, komt wederom bedrogen uit. Hoewel ‘Blackout’ compleet nieuw is, voelt ook dit nummer direct vertrouwd. Misschien net iets meer doomy, maar met de slepende zware gitaren, logge ritmesectie en kenmerkende zang een prima sluitstuk van dit prettige tussendoortje van ruim 20 minuten.