Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Leprous, TesseracT en meer voor Prognosis 2019

Leprous
Redactie

Eindhoven is in 2019 minimaal 1 weekend het prog-centrum van de Benelux. Het tweedaags Prognosis Festival brengt een fantastische line-up naar de Effenaar die bovendien nog niet eens compleet is. Zojuist zijn namelijk TesseracT, Leprous, The Gathering en het Alex Skolnick Trio toegevoegd aan het affiche. Eerder noteerde we onder andere reeds Soen, Witchcraft en Haken voor het weekend van 22 & 23 maart. Tickets vind je hier.

In twee dagen worden de grootste bands uit het genre gepresenteerd. Met namen als TesseracT, Haken, Leprous en Witchcraft brengt Prognosis de crème de la crème van prog naar Eindhoven. Een line-up die voor de echte liefhebber van het genre niet te negeren is en waar bands speciale eenmalige sets neerzetten. Zo zal The Gathering de speciale set ‘Auto-reverse’ spelen waarin ze oude nummers, maar ook recent materiaal en de wat langere epische tracks uit het oeuvre in een vernieuwd jasje steken. Leprous zal het volledige album ‘The Congregation’ spelen.

[Foto header: Leprous @ Cacaofabriek, door Reno van der Looij, accred. for Eindhoven Rockcity]

Conferentie, clinincs en expo

Los van het muzikale programma op het podium wordt de prog-sfeer ook naar buiten gebracht. Op vrijdag 22 maart kunnen liefhebbers en professionals deelnemen aan de eerste prog-conferentie in ons land om vervolgens aan te sluiten bij een van de clinics, gegeven door bekendheden uit het genre. In het café van Effenaar Eindhoven zal een tentoonstelling worden geplaatst met diverse werken van Travis Smith; de grafisch kunstenaar die met name bekendheid heeft gekregen door de vele metal cd/lp covers die hij heeft gemaakt. Smith heeft onder andere gewerkt voor bands als Death, Devin Townsend, Katatonia, Nevermore, Opeth, Anathema, CKY, Soilwork, King Diamond, Novembre, Avenged Sevenfold, Strapping Young Lad, Persefone en Riverside. Hier is het werk van Smith niet alleen te bewonderen, het kan ook worden aangeschaft om de woonkamer mee op te sieren.

De line-up is dus nu aangevuld met TesseracT, Leprous, The Gathering en het Alex Skolnick Trio. Hiermee is de volledige line-up nu als volgt:TesseracT, Haken, Leprous, Witchcraft, Soen, Sleepmakeswaves, COG, The Gathering, Green Carnation, Our Oceans, Nosound, Alex Skolnick Trio.

De line-up bijna compleet. Op een later tijdstip zullen er nog bands worden toegevoegd. Houd de website en social media dus in de gaten

Data: 22 & 23 maart 2019
Locatie Effenaar
Tickets: €79,00 (combiticket)