Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Grim Tim – Why Do It At All

Grim Tim – Why Do It At All
Remco Moonen-Emmerink

Review Overview

Score
8
8

Supercatchy

De nieuwe plaat van Grim Tim is supercatchy en to-the-point en nestelt zich rap als een oorwurm.

Het alternative rock trio Grim Tim is al jaren geen onbekende meer in ons Eindhoven. Deze energieke band brengt 16 november hun nieuwe plaat ‘Why Do It At All‘ uit én wij mochten er alvast naar luisteren. Een groot deel van de plaat was overigens al geen geheim meer; gedurende het afgelopen jaar loste Grim Tim al vier singles die allemaal op het album te vinden zijn.

Waar Grim Tim op hun vorige plaat nog erg veel blues-invloeden liet horen, is hun geluid op ‘Why Do It At All’ wat meer in de richting van gitaarpop en britpop verschoven. Dat hoor je dan ook meteen in de Kooks-achtige opener ‘The State I’m In’. Met de wat meer schurende vocals van David Henry, zet Grim Tim hier direct een springerig gitaarpopnummer neer, wat zijn weg naar de radio snel zal moeten vinden, om vervolgens met het Presidents Of The United States Of America achtige ‘203’ te blijven vlammen. Hier hoor je direct dat je een goed album in handen hebt!

Grim Tim zoekt overigens geen vernieuwende paden op. De gehele plaat is aardig braaf op het gehoor, maar na diverse luisterbeurten blijf je toch nieuwe dingen ontdekken. Dat dan vooral in het  slotstuk ‘The Morning’. Gewoon doen waar je goed in bent, dat is waar Grim Tim voor staat. Dat uit zich in catchy to-the-point songs die in je hoofd blijven hangen.

Dit alles is dé uitgeproken reden om op vrijdag 16 november af te reizen naar Café Wilhelmina, want daar zal Grim Tim haar releaseshow voltrekken. Deze plaat belooft live ook een waar feestje te zijn, dus zorg dat je er bij bent!