Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Zalm – Het Neusje van de Zalm

Zalm – Het Neusje van de Zalm
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Kabaal

tumult, herrie, lawaai, burenruzie

Zalm is het wanstaltige product van Mike Dobber, ook bekend van A Million Squeeks Will Do You No Harm (Zalm doet dat wel). En in zijn gedrochtsvorm is het een meesterlijke bak technogrind, meets noise, meets harsh electronics, meets smeuige tv-programma’s uit de reality categorie.

MENSEN DIE KLAGEN WORDEN OP HUN BEK GESLAGEN!!! NIET GOED LEKKER PECH DAN GARANTIE!!! – de artiest

Maar goed, daar willen we natuurlijk graag wat meer over zeggen. Je denkt misschien bij jezelf: “Goh, met zo’n omschrijving, ga ik liever luisteren naar mijn ketel of magnetron, want dat duurt ook ongeveer 5 minuten…” Ja, dat is inderdaad leuk, maar de vermakelijke tv-citaten zijn leuker, gevolgd door toch zeer gebalanceerde en strak uitgevoerde noise-passages. Scherende, schurende klanken worden afgewisseld met jolige grind-polka, op tracks als ‘Ik heb totaal geen zino om een split met jouw band te doen’ of ‘Bonussen voor Top bestuurders en meer van dat soort ongein’.

Maar alles wel in pakketten terreur van pakweg 40 seconden. Zo nu en dan met van die fijne mechanische machinegeweer-drums. Grillige screams, diepe grunts, voor alles, en tegen alles. Tegen de zelfgenoegzaamheid en idioterie, of voor, wie weet met Zalm op de agenda heeft.

Tot slot, is dit een fijne plaat om bij te relaxen met een kopje thee? Is Zalm jouw toeverlaat als je 10 minuten op de trein moet wachten? Neen, hoewel 5 minuten wel kan, is dit een rag en beuk plaat voor je snelle sloopklussen, uitstekend in elkaar gemetseld door de artiest voor degenen die hun cornflakes eten met cement. In dat geval is dit het neusje van!

Ben je boos? Luister Zalm.