Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

‘Gestoord’ van Stijn Charpentier

‘Gestoord’ van Stijn Charpentier
Guido Segers

Stijn Charpentier heeft een nieuw album uit, genaamd ‘Wij Willen Alles’. Elke week deelt hij een single met je en vertelt jou wat het verhaal erachter is. Dit keer het nummer ‘Gestoord’.

Gestoord

De afgelopen jaren probeer ik zo groen mogelijk te leven. Weinig vlees, zo min mogelijk plastic, groene stroom en nog wat van dat soort linkse hobby’s. Voor mijn gevoel was ik goed bezig in deze tijd van klimaatverandering, en ik had stiekem veel kritiek op mensen die zich weinig tot niets aantrekken van het milieu.

Vorig jaar juni kwam het regelmatig in het nieuws dat vliegen zo’n beetje het slechtste is dat je kunt doen als het gaat om milieuvervuiling. Deze berichten kwamen keihard binnen bij mij. Als fervent wereldreiziger vlieg ik minimaal één keer per jaar naar de andere kant van de wereld en het bleek dus dat ik juist heel slecht bezig was.
Ineens voelde ik mij ontzettend schuldig en hypocriet. Ik had net een retourtje naar de VS betaald en daarmee zou ik dus alle moeite die ik door het jaar heen doe in één klap overboord gooien.

Na lang piekeren en peinzen besloot ik geld te doneren aan een organisatie die de uitstoot van CO2 probeert tegen te gaan en heb daarna een heerlijke vakantie gehad. Toch ben ik bang dat ik er een principe bij heb.

‘Gestoord’ is afkomstig van het album ‘We willen alles’

Bezoek: http://www.stijncharpentier.nl/