Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 september 2023

Scroll to top

Top

Michael van Stijn Charpentier

Michael van Stijn Charpentier
Guido Segers

Stijn Charpentier laat zijn album ‘Wij Willen Alles’ op de werel los. Met korte verhaaltjes geeft hij tekst en uitleg bij de nummers die hij met je deelt. Luister en lees ze dus, en zorg dat je de plaat in zijn geheel een luisterbeurt geeft!

Michael

Hij stelde zich voor als Michael, en vroeg of we waterscooters wilden huren. Wij zaten rustig in de schaduw biertjes te drinken op het terrasje in Marrakesh en hadden op dat moment weinig waterambities. Toch raakten we met hem aan de praat. Hij kwam uit Ghana en had één doel: profvoetballer worden in Engeland. Om dit doel te bereiken had hij geld nodig voor de oversteek vanuit Marokko maar hij kon nergens werk vinden en hij wilde zijn geld wel op een eerlijke manier verdienen.

Ambitieus als hij was bedacht hij zijn eigen baan; toeristen naar verschillende attracties op het strand leiden en in ruil voor iedere nieuwe klant een soort fooi krijgen van de eigenaar van de attractie. Het lukte best aardig vertelde hij.

Ik heb Michael nooit meer gezien of gesproken maar ik hoop dat hij momenteel ergens in Engeland over een voetbalveld rent. Hij verdient het.