Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe Vonken: ‘Another Now’

Nieuwe Vonken: ‘Another Now’
Yme van Galen

Met oog op totale wereldoverheersing is de band Another Now met een knal geland in Eindhoven. We gaan er maar vanuit dat het de bedoeling is om deze overheersing over muzikale gronden tot stand te brengen, want door de agressie waarmee de band binnen komt gestormd zou anders geconcludeerd kunnen worden. En misschien is dat maar goed ook want zoveel metalcore is er niet in Eindhoven. Het geheel straalt in ieder geval keiharde kwaliteit en passie uit en dan te bedenken dat alles volledig DIY is maakt al meteen duidelijk dat Another Now hier is om een grote impact, wellicht in de vorm van een gigantische krater, achter te laten. Lees en luister zelf maar:

Stel jezelf even voor en vertel ons eens hoe het allemaal begonnen is?
Wij zijn Another Now, een kersverse metalcore band uit Eindhoven. Alles begint eigenlijk bij Facebook en Miquell, onze lead gitarist. Hij plaatste een advertentie op Facebook met het bericht dat hij een metalcore band wilden beginnen en op zoek was naar bandleden.
Rik, bassist, vocalist en producer, had na zeven jaar elektronische muziek maken wel weer zin in een band en besloot op de oproep te reageren. Friso was een ex-Deliveroo-collega van Rik. Nadat hij via-via werd getagged in een advertentie in een van de vele “muzikanten gezocht” Facebook groepen, bleek al gauw dat hij een hele sicke drummer was.
Een vriend die wist dat wij een vocalist zochten, stuurde ons een Youtube video van Stef waarin hij een nummer van Northlane coverde. Wij waren zo ontzettend onder de indruk dat we hem toen direct op Facebook hebben benaderd, en gelukkig had Stef precies op dat moment weer tijd om een nieuw project aan te gaan.
Als kers op de taart werd Shaqil (gitaar, live productie) maanden later getagged in een demovideo die we hadden gemaakt, omdat we op zoek waren naar een tweede gitarist. Al gauw bleek uit zijn enthousiasme en overtuigingskracht dat hij onze guy was, en toen was het Another Now plaatje compleet. Sinds het begin zijn we eigenlijk niet meer gestopt met het schrijven van nieuwe muziek en demo’s maken, en de Lotus/Echoes single is de eerste vrucht van ons harde werken.

Zaten jullie eerder in andere bands of kennen we je ergens van?
Iedereen heeft eigenlijk al wel eerder in lokale bands gespeeld. Stef heeft 4,5 jaar lang de vocalen gedaan in metalcore band No Loose Ends. Friso heeft lang een Parkway Drive coverband gehad en Shaqil speelde tot voor kort in Oldskool N.O. Rik heeft een hoop muziek uitgebracht als Nuaru, en als deel van het duo Mikawe Oziki.

Wat zijn de grote inspiraties voor je eigen sound?
We hebben veel verschillende songwriters in de band, en iedereen heeft wel zijn eigen inspiraties, wat compleet all over the place is. Waar we wel allemaal erg grote fans van zijn, is de bands Crystal Lake, Northlane en August Burns Red.

Daarnaast heeft iedereen dus zijn compleet eigen invalshoek en referentiekader. Die combinatie van stijlen proberen we altijd weer op een effectieve manier te combineren om bij een eigen unieke sound te komen.

Wat is het verhaal achter de muziek en wat wil je de wereld vertellen?
Stef is in zijn lyrics vaak op zoek naar de flaws in de wereld en de maatschappij, en naar hoe dingen beter zouden kunnen. Hij schrijft ook graag over dingen die hem, of ons dwars zitten, als een positieve manier om ermee te dealen. Daarnaast willen we laten zien dat Metalcore nog steeds super fresh, creatief en vernieuwend kan zijn. We proberen altijd zo min mogelijk dingen na te apen, maar om een eigen manier te vinden om iets vets te maken. Deze band is eigenlijk voornamelijk een enorme uitlaatklep voor ons, en een manier om lekker creatief te zijn.
Waarom gaat Eindhoven Rockcity sowieso meer over je horen? Of wat is er zo eigen aan jullie?
Onze blikken staan gericht op totale wereldoverheersing en we hebben allemaal een beetje het “it’s now or never”-gevoel. We zijn compleet DIY en we geloven graag dat we heel goed weten wat we doen. Veel dingen gaan dan ook gruwelijk fout, maar we leren super veel van alles. Heel het muziekproces doen we zelf, van schrijven, opnemen en produceren tot mixen en masteren. We maken onze eigen animaties, artwork en visuals, en proberen zo een compleet en consistent plaatje met een eigen vibe neer te zetten.
Dingen die we écht niet zelf kunnen laten we over aan mensen die we voor 100% vertrouwen, voor bijvoorbeeld onze persfoto’s en de Lotus music video.

Wat is het meest ‘rockcity’ plekje van Eindhoven?
De Dynamo in het stadscentrum is voor ons dè hotspot in Eindhoven voor punks en metalheads. Dit is waar de meeste shows van onze favoriete bands plaatsvinden en waar we de meeste mensen uit de scene ontmoeten. In 2018 speelden er een paar van onze grootste helden, zoals Northlane, Crystal Lake, Oceans Ate Alaska en Chelsea Grin.

Wat zijn de meest ultieme ‘rockcity’ platen?
‘Rockcity’ van Peter Pan Speedrock moet hier genoemd worden natuurlijk. Daarnaast zijn de heren van Noyalty natuurlijk de Eindhovense hardcore/punk legends, dus doen we graag een shout-out naar hun eerste album Between The Broken. Ook mag Wasted Bullet niet uit deze lijst ontbreken met het album Elegy, dat helaas kort voor het einde van de band werd uitgebracht.

Wat zijn de toekomstplannen?
Alles man. We willen de komende tijd eigenlijk zoveel mogelijk singles en misschien nog wat music video’s blijven gooien, en natuurlijk zo veel mogelijk spelen. Het plannetje is om zoveel mogelijk voorprogramma’s te spelen van sicke bands om zo meer live ervaring op te doen en mensen kennis te laten maken met wie wij zijn.

Waar kunnen mensen jullie live in actie zien binnenkort?
More info soon! Houd onze pagina’s in de gaten!

Willen jullie nog iets anders kwijt dat we niet gevraagd hebben? Dikke shout out naar Bart “Sperling van All Traits Films voor zijn werk aan de Lotus video en love naar Maarten Schenk voor de persfoto’s.