Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Uit de riolen van Eindhoven Rockcity op 16 maart in de Effenaar

Uit de riolen van Eindhoven Rockcity op 16 maart in de Effenaar
Redactie

Vijf verschillende smaakjes van streekproducten in het hoekje keiharde rock. De ‘Uit de riolen van Eindhoven’ avonden in de Effenaar boden eind jaren negentig plaats aan de smerigste rock n’ roll en stoner bands uit Eindhoven. En die zijn er dan ook in overvloed.

In 2018 was de eerste editie van dit mini festivalletje al een succes. En ook in 2019 wordt met gemak een avond met topacts van eigen rockbodem gevuld. Met Tankzilla, Crusade, The Ballet Bombs, Twixt Feltro en SØWT. Ow ja; en wijzelf komen plaatjes draaien met ons eigen Eindhoven Rockcity DJ Team.

Uit de riolen van Eindhoven line-up

TankZilla : De eerste zin van de bio schijnt te worden: ‘Satan fucked a panzer and the offshoot is TankZilla’. Reken maar dat ex-PPSR opperhoofd Peter van Elderen dat heftige statement snoeihard waarmaakt met zijn nieuwe band. Dit wordt wel een dingetje. Of meer een ding eigenlijk. Een zwaar ding!

The Ballet Bombs : Bepaald geen ballet deze bommetjes. Deze mannen zijn fan van stonerkoning Kyuss maar ook van garageheld Ty Segall, heavy metal iconen Black Sabbath en de grunge heersers van Nirvana. Je snapt wel dat ze niet klinken als K3, of nie?

Twixt Feltro : Klassieke rock maar dan met een modern sound, daar is dus vrij weinig mis mee blijkt wel als we strakjes losgaan op Twixt Feltro. Luister je alvast effe warm met hun single ‘Waterways’ hieronder.

SØWT : Schurende noise rock met fijne 90’s referenties aan Sonic Youth, Nirvana en Hole! Als dat geen warme aanbeveling is, dan weten wij het ook niet meer.

Crusade : Gewoon uit de lichtstad, gewoon hardcore, gewoon zonder al te veel pretenties en raw as  fuck. Zoals het heurt. Gas erop en moshen maar. Maar wel gemoedelijk!

Eindhoven Rockcity dj-team : Moeten we onszelf nog voorstellen ja? Nee toch! Dat dachten wij ook. De rockende omlijsting van de avond is in de vakkundige handjes van ons eigen Eindhoven Rockcity DJ team!