Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Protestpunks Pussy Riot op 25 januari in de Effenaar

Protestpunks Pussy Riot op 25 januari in de Effenaar
Guido Segers

Het befaamde Russische Pussy Riot komt vrijdag 25 januari met hun nieuwe project ‘Riot Days’ naar de Effenaar, naar aanleiding van het boek van Pussy Riot-lid Maria Alyokhina met dezelfde titel. De show zal een mengeling worden van punk, theater en activisme.

‘I predict a riot’, zongen de Kaiser Chiefs in 2005. Wellicht voorspelden de Britten dus toen al de
komst van Pussy Riot in 2011; de Russische, feministische, politieke punkrockband die vanuit Moskou met provocerende optredens actief is. De groep zingt over onderwerpen als de situatie van vrouwen in Rusland en de praktijken van president Poetin, die de dames zelfs liet opsluiten in een strafkamp!

De bandleden worden gesteund door artiesten als de Red Hot Chili Peppers, Madonna en Sting en gaan, onlangs hun vaak zware straffen, gewoon door met hun protesten, zoals onlangs tijdens de
finale van het WK voetbal.

Voorprogramma: OOO
Ze zijn energiek, fel en hard, het Groningse drietal OOO (Out of Order). Deze garagepunkband
bestaat nog maar een aantal jaar, maar ze gaan net zo snel als hun liedjes. Tweede EP ‘High Pressure’ kwam eerder dit jaar uit en ze stonden al in het voorprogramma van Chastity Belt en Peach Kelli Pop.