Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 maart 2024

Scroll to top

Top

hex. – Dead Boys Demo EP

hex. – Dead Boys Demo EP
Redactie

Het gaat maar door met nieuwe, toffe bandjes uit Eindhoven. De nieuwste telg die wij tegen komen is hex., een trio met een voorliefde voor heftige post-hardcore met hakkende hooks en een vurig tempo. De eerste EP is inmiddels te beluisteren, te weten de ‘Dead Boys Demo EP’.

De band hex. is Lisa Mae Slijk, Jeroen Joosten en Koen van Meijel. Het geluid dat ze produceren id geïnspireerd door bands als Enter Shikari, CHVRCHES en Marmozets. Pakkend dus, explosief, maar ook hoogst luisterbaar en met een vleugje chaos in de mix. Uiteraard met een duistere vibe.

Titeltrack ‘Dead Boys’ bevat bovendien een lekker synth lijntje, wat inderdaad klikt met die rave-sound van Enter Shikari en de nodige energie in de songs pompt. Het gitaarwerk clasht mooi met zichzelf en zorgt continue voor nieuw spanningsbogen in de song, terwijl zangeres Lisa de nodige melancholie in de zang legt. Toch heeft het geluid ook wat dreigends en onheilspellends, met de kleine schreeuwmomentjes en hook na hook die je alle kanten op trekken.

Op ‘March 3rd’ laat hex. zich meteen van de andere kant horen. Ingetogen, maar al snel opzwellend tot groots en meeslepend, maakt de band gebruik van alle effecten om die flow in het geluid te pakken. Eigenlijk een lange opbouw, deze track, die gevoelig is, maar evengoed kracht uitstraalt.