Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Stijn Charpentier – Gek Genoeg

Stijn Charpentier – Gek Genoeg
Guido Segers

Ah, vroeger… toen alles beter was en makkelijker. Toen klimaatverandering ergens op een ijsschots gebeurde en smartphones nog fysieke toetsenborden ahdden. Daar schreeft Stijn Charpentier een nummer over en dat kan je hier luisteren.

Gek Genoeg

“Toen ik dit nummer schreef speelde ik nog geen gitaar en was ik nog de rapper van de band Machego. De smartphone werd net hip, euroknallers was een relatief nieuw begrip en Cora van Mora zat nog vers in ons geheugen. De zogenaamde ‘ik wil dat gaan kopen wánt het is in de aanbieding’-mentaliteit was in volle bloei. Destijds ging het nog niet over klimaatverandering maar was het ook al goed zichtbaar dat we ons arme planeetje systematisch leegtrekken voor de grondstoffen van onze favoriete spulletjes. Spulletjes die ons, als we de reclame geloven, gelukkig moeten maken.”

“Dit liedje is destijds nooit uitgebracht en dat heb ik altijd zonde gevonden. Speciaal voor het nieuwe album heb ik ‘m van zolder gehaald, het stof er af geblazen en in een nieuw jasje gestoken. Let vooral op het heerlijke couplet van rapper Engel en de geweldige scratches van DJ Native.”

Luister de hele plaat hier.