Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juni 2024

Scroll to top

Top

Eerste golf namen voor Fuzz Club Eindhoven 2019

Eerste golf namen voor Fuzz Club Eindhoven 2019
Guido Segers

Vorig jaar organiseerde het in Londen gevestigde label Fuzz Club, in samenwerking met Effenaar, een tweedaags festival in Eindhoven waar mensen vanuit meer dan 35 verschillende landen heen reisden voor een gemeenschappelijke viering van fuzz, reverb en drone.

Na deze succesvolle eerste editie – beschreven door The Quietus als een festival “vol immense vreugde, plezier en kracht” – mag nu de eerste golf van artiesten naar buiten voor Fuzz Club Eindhoven 2019, wat plaatsvindt op 23 en 24 augustus in Effenaar.

Headliner dit jaar zijn de Japanse buitenbeentjes Kikagaku Moyo die hun transcendentale mix van minimalistische psychedelica, oosterse folk en krautrock naar Eindhoven brengen.
Ze worden vergezeld op het affiche door het Deense Iceage met hun verwrongen gothic post-punk en The Soft Moon, waarvan de beukende cocktail van industriële EBM en dark-wave de vloeren laat vibreren tot in de vroege uurtjes.

Daar bovenop komt The KVB mee met haar ijzige synthpop, de rokerige drone-rock van Tess Parks, de krakende electro-psych van The Vacant Lots en legendarische bandsThe Warlocks en The Telescopes. Het Japanse kamp is verder vertegenwoordigd door het hypnotiserende Minami Deutsch, vanuit het zuiden komen post-punkers Whispering Sons meeFranse synth-workouts van Rendez-Vous en uit onze eigen kikkerlandje de psych-rockers van Iguana Death Cult. Het Fuzz Club-kamp levert verder de Berlijnse post-punkgroep The Underground Youth, Oakland-kosmonauten Lumerians, krautrockers 10 000 Russos, Chileense zwaargewichten Vuelveteloca en noise-pop duo Medicine Boy.

De tweede aankondiging zal binnenkort verschijnen, maar tot die tijd is de huidige lijst met namen als volgt: Kikagaku Moyo, The Soft Moon, Iceage, The KVB, Tess Parks, The Underground Youth, The Warlocks, The Telescopes, The Vacant Lots, Lumerians , Whispering Sons, Rendez-Vous, Iguana Death Cult, Minami Deutsch, 10 000 Russos, Medicine Boy en Vuelveteloca.

Fuzz Club Eindhoven 2019 vindt plaats in Effenaar op 23 en 24 augustus. Tickets gaan in de verkoop op dinsdag 5 maart om 10:00 uur. De ticketlink is hier te vinden.