Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe Vonken: ‘the Colour Collection’

Nieuwe Vonken: ‘the Colour Collection’
Yme van Galen

Waar donkere wolken nog niet bestonden en de bloemenvelden vol in bloei waren, neemt the Colour Collection de positiviteit van de ’60’s naadloos over, aangevuld met de energie die de eerste punk bewegingen toen met zich meenamen. Fanatiek is de groep in ieder geval om het hart van dat decennium over te brengen en ze weten daarbij precies uit welk kleurenpalet ze wat willen halen om hun verzameling compleet te maken.

“onze grote missie is ervoor zorgen dat de message van ‘the Beat Generation’ niet verloren gaat, want we hebben er nog zo veel aan”

Stel jezelf even voor en vertel ons eens hoe het allemaal begonnen is?
“Wij zijn The Colour Collection (de Kleksion) en wij zijn een 60’s garage/beat band uit het Franse gedeelte van Eindhoven. Wij zijn in de zomer van ’66 samen gekomen toen Floor, Jane Berkin hoorde kreunen op de radio en dacht “dat kan ik ook wel!”.”

Zaten jullie eerder in andere bands of kennen we je ergens van?
“Toen Floor nog een glitter fee was zong ze in Kenji, Eno speelde in The Lazy Bones, de gebroeders de Jong spelen in MOOON en hebben samen hun space project Alice D. And The Wild Flowers. Frank & Gijs spelen samen in The Helloweeners en Frank speelt ook nog in The Ballet Bombs. Misschien ken je hem ook nog van The Reaction, waar hij een blauwe maandag in speelde.”

Wat zijn de grote inspiraties voor je eigen sound?
“Dat is een combinatie van de nederbeat zoals die alleen hier werd gemaakt door bands zoals: de kjoe (Q65), Cuby and the Blizzards, de Eindhovense 4pk, The Outsiders, The Zipps etc. Maar ook de Franse zuchtmeisjes zoals: Clothilde, France Gall, Francoise Hardy en Jane Berkin. De combinatie van die twee maakt onze sound! Doe daar nog een vleugje San Francisco grooves bij en je krijgt een ware kleuren collectie aan nummers over je heen.”

Wat is het verhaal achter de muziek en wat wil je de wereld vertellen?
“Ik denk dat “old man look at yourself i’m a lot like you were”, wat Neil Young zingt, ook van toepassing is op ons. Wij zijn allemaal enorme freaks als het gaat over 60’s. Los van dat toen die primitieve eerste stapjes in de punk werden gezet, liepen ze nog steeds door de bloemenwei liepen en dat is voor ons “the best of both worlds”. De teskten en de betekenissen kloppen tot op de dag vandaag nog steeds: Boudewijn zou nog steeds ‘slaap zacht’ kunnen zingen en een witte fietsen plan 2.0 is nog steeds geen slecht idee. Dus onze grote missie is ervoor zorgen dat de message van the beat generation niet verloren gaat, want we hebben er nog zo veel aan.”

Waarom gaat Eindhoven Rockcity sowieso meer over je horen? Of wat is er zo eigen aan jullie?
“Wij zijn enorm authentiek. We zijn niets vernieuwends, maar bands zoals ons zijn er niet veel, want met ons ga je ècht de tijdmachine in.”

Wat is het meest ‘rockcity’ plekje van Eindhoven?
“De Roos, de Alt en het Stroomhuisje. En natuurlijk Burgers: Bio eten en bio bier!”

Wat zijn de meest ultieme ‘rockcity’ platen?
“Ja de meest legendarische fuzz single van 4PK: Down & Out! Daar ligt Frank nog steeds wakker van! Peter Koelewijn die nog een flinke schep boven op de Haagse beat sound doet, die hij bij de kjoe heeft gehoord en dat dan naar Brabant wilde brengen. Nou dat was dus niet gelukt. Je kreeg hun single bij de chips en later werden ze zelfs aan de technische school in Utrecht gegeven. Nou die hebben ze ook allemaal weg gegooid, maar dat was alleen omdat dat zo ontzettend hard was en ver vooruit voor de tijd. En natuurlijk alles van Armand! De enige hippie die tot zijn dood zijn belofte heeft gehouden!❤

Wat zijn de toekomstplannen?
“Die houden we nog geheim maar verwacht maar veel goeds!”

Waar kunnen mensen jullie live in actie zien binnenkort?
“Morgen bij The Go Wild Festival! Dat wordt ook onze eerste show.
Dus bekijk ons mooie clipje om in de stemming te komen en dan zien we jullie daar!”

Willen jullie nog iets anders kwijt dat we niet gevraagd hebben?
“No Jones no Stones!”