Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

The Moonshine Lizard: jong, hongerig en er is cake

The Moonshine Lizard: jong, hongerig en er is cake
Guido Segers

Dankzij een uitvaller staan ze plots op ‘Uit de Riolen van Eindhoven’ op 16 maart, The Moonshine Lizard. Een jonge band, met vooral veel honger en drive om de wereld te gaan veroveren met hun eigen ‘desert-wave’. De heren speelden al op vele podia en mochten zelfs Paradiso verwennen met hun klanken. Next up dus: de Effenaar.

Prima reden ook om eens kennis te gaan maken met de band, dus mochten we ze een aantal vragen stellen. Leer dus meer over wat hagedissen drinken, over The Moonshine Lizard en eh… ja, cake dus!

The Moonshine Lizard

Vertel eens, wie zijn The Moonshine Lizard en hoe is jullie band ontstaan?
The Moonshine Lizard bestaat uit Thijs Wetzels (Vocals), Jonathan van Schendel (Toetsen), Stijn de Jong (Gitaar), Stijn Hendriksen (Drums) en Sjaak Megens (Basgitaar). We hebben elkaar getroffen op onze opleiding Rock City Institute.

Leg die de naam eens uit, want daar zijn we ook wel benieuwd naar (ook wat hagedissen eigenlijk drinken).
We heette in ons begin periode The Deserts, nu bleek die naam al te bestaan, maar de woestijn bleef ons aanspreken. In een chilling-sessie floepte The Moonshine Lizard eruit bij Sjaak. Dat moest hem worden. Tenslotte Hagedissen en Drank? Moet wel een goede combi zijn.

Wat is jullie muzikale voorgeschiedenis?
We zijn nog jong, dus voor de meesten is dit de eerste serieuze band. We hebben het laatste jaar flink aan de weg gewerkt. Veel mooie zalen en festivals gezien, er achter proberen te komen wat we zijn en waar we heen willen gaan.

Welke bands zien jullie als de inspiratie voor The Moonshine Lizard?
We luisteren van alles, ook veel verschil per persoon. Van Soul naar Folk en van Folk naar Stoner. We gaan altijd goed op artiesten zoals : Queens of The Stone Age, Radiohead, Tool, Them Crooked Vultures, Triggerfinger en Tame Impala.

Jullie omschrijven je muziek als Desert-wave. Daar hebben we wat uitleg bij nodig. Wat voor ingrediënten kunnen we van jullie verwachten?
We houden eigenlijk niet zo van labeltjes, maar je ontkomt er niet aan en Desert-Wave omschreef voor ons precies waar we uitbestaan. De trippy, harde Desert-Scene basis met smaakjes van New-Wave in de vocalen en toetsen. Dus verwacht laag gestemde gitaren en wavey zang.

Wat maakt The Moonshine Lizard bijzonder, oftewel waarom moeten mensen zeker komen kijken op 16 maart in de Effenaar?
We proberen mensen mee te nemen in een rit, die snel en hard kan gaan, maar ook even stilstaat om vervolgens weer keihard door te knallen.

Jullie hebben al een aantal prijzen gewonnen met de band, en daardoor ook op mogen treden in Paradiso. Vertel daar eens wat meer over?
Paradiso was een droom van ons , dus toen we door Pinguïn Radio gevraagd waren ommee te doen met de 30×20 Prijs twijfelde we dus ook geen moment. Dankzij alle lieve mensen die op ons hadden gestemd hebben we er gestaan en zijn we met de 1ste prijs naar huis gegaan. Dat was wel een hoogtepunt in ons kort bestaan!

Op 16 maart 2019 staan jullie op ‘Uit de Riolen van Eindhoven. Is het voor jullie belangrijk om die aansluiting en connectie te vinden met Eindhoven als rockstad?
Jazeker ! Eindhoven is onze thuishaven. We zijn er altijd te vinden bij plekken als Popei en de Altstadt. In Eindhoven voelen we ons thuis, dus om met onze vrienden van Søwt en The Ballet Bombs op deze avond te staan is een fijne thuiswedstrijd

Wat gaan we in de toekomst nog zien van The Moonshine Lizard?
In de zomer gaan we de studio in voor ons debut EP, waar we momenteel druk mee bezig zijn om er een mooi concept aan vast te maken. Verder willen we onze kopjes veel laten zien bij festivals en volgend jaar deelnemen aan de Popronde !
Duss.. “Keep Your Eyes Peeled”

Als The Moonshine Lizard een gerecht was, wat zou het dan zijn en waarom?
• 250 gram zelfrijzende bloem
• 250 gram boter
• 250 gram suiker
• 4 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• geraspte citroenschil
• snufje zout
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Snijd de boter in kleine stukjes en gebruik de mixer om van de suiker en de boter een glad deeg te maken. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe en een snufje zout. Mix net zo lang tot het deeg weer mooi glad is, gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg één ei bij het deeg en klop net zo hard op de hoogste stand tot het hele ei is opgenomen in de mix. Voeg daarna pas het tweede ei toe. Herhaal dit proces ook met het derde en vierde ei. Deze stap is het belangrijkst: als je de eieren er in één keer doorheen doet en niet goed klopt, dan wordt de cake niet luchtig en komt hij niet omhoog.
Zeef de bloem boven het beslag, deel voor deel, en spatel erdoor.
Zodra dat gebeurt is, kan het deeg in de cakevorm gegoten worden.
Zet de cake vervolgens in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer een uur gaar.