Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Het is The Ballet Bombs menens

Het is The Ballet Bombs menens
Theo Miggelbrink

The Ballet Bombs is een in fuzz gedrenkt trio met Rubin “Zwoelboy” van Nistelrooy (gitaar) Erik “El Cahole” van de Beek (drums ) en Frankie “Fuzz” Lamberts (basgitaar). Ze geven komende zaterdag acte de présence op Uit de Riolen van Eindhoven in de Effenaar en ze vieren die avond tevens de release van hun eerste single (en bijbehorende videoclip). Reden genoeg om de heren eens een paar vragen te stellen.

‘The Blink 182 of Garage Fuzz’ staat er in de bio van The Ballet Bombs. Zijn jullie fan van Blink 182? Of moet ik die beschrijving toch vooral met een knipoog lezen en slaat het meer op de hitpotentie van jullie songs?

Nee, niet perse “fans”. En we zien The Ballet Bombs ook niet snel in de Hitzone 2019 staan. Maar we zijn met z’n drieën natuurlijk, twee vocalisten. En bijna al onze nummers gaan over meiden of jong zijn.

De band bestaat uit Rubin “Zwoelboy” van Nistelrooy Erik “El Cahole” van de Beek en Frankie “Fuzz” Lamberts. Hoe komen jullie aan je bijnamen?

Die heeft Frank verzonnen omdat ie denkt dat ie grappig is… Ze komen wel ergens vandaan hoor. Maar die pik heeft zelf wel de coolste naam natuurlijk.

Ik zag jullie twee keer eerder. Vorig jaar zomer op Misty Fields en afgelopen november als support van Pendej0. Dat waren fijne shows. Is Uit de Riolen van Eindhoven anders voor jullie nu het tegelijkertijd de presentatie van jullie single is?

Bedankt voor het mooie compliment! Dan heb je wel twee goede shows gezien want ze waren niet allemaal zo, haha. Maar ja zéker! We hebben veel gestopt in ons debuut en alles zelf in handen genomen, van clip tot artwork en noem maar op. Vanaf de show in de Effenaar is het menens en gaan we ons volle bak bewijzen. Beginnend bij de Effenaar!

Over plaatwerk gesproken. Wanneer kunnen we het eerste full length album van The Ballet Bombs verwachten?

Gelukkig zijn wij een band met genoeg ideeën. Dit is nog een beetje low-key maar er komen sappige 7-inches aan. En een paar hele leuke ideeën voor merch! Als die goed over dat toonbankje gaan, dan is die full length er in no time!

En tot slot; Naar welke act kijken jullie zelf het meeste uit?

TankZilla kiekelt onze fuzz-clitorisjes wel als wij die fotootjes van Peter voorbij zie komen. Maar wij moeten na onze show op naar Erp als de high rollers die we zijn… Maar onze matties van Søwt en The Moonshine Lizard hebben vast ook een hoop sappigheid klaar liggen die we hopelijk snel kunnen zien. Maar wij hebben het volste vertrouwen dat dat kei vet gaat worden.