Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 mei 2024

Scroll to top

Top

Temple Fang en RUV rocken gewoon door in Blue Collar Hotel

Temple Fang en RUV rocken gewoon door in Blue Collar Hotel
Redactie

De avond staat in het teken van de heren van RUV. Dit Grunge-/bluesrock trio uit Enschede heeft op 15 februari een nieuwe plaat de wereld in geslingerd en dat moet gevierd worden met een aantal shows door het land. Eindhoven mag uiteraard niet overgeslagen worden. De avond wordt gedeeld met Temple Fang.

Tekst en Foto’s: Bram Geurts

Wellicht gaat er nog geen belletje rinkelen bij het horen van de naam ‘Temple Fang’, maar bij Death Alley zullen de duisterste delen van je ziel een teken van herkenning laten merken. Helaas is Death Alley niet meer, maar hieruit is wel Temple Fang herrezen. Dennis Duijnhouwer (bass + vocals) en Jevin de Groot (gitaar) waren beide onderdeel van Death Alley, samen met Ivy van der Veer (gitaar) en Jasper van den Broeke (drums) beklimmen zij vanavond het podium in het Blue Collar Hotel.
Dankzij het volume en de overtuiging is het niet te merken dat de zaal vrij leeg is. Dit maakt de heren niks uit. Met de duistere spacerock trekken ze iedereen in het publiek mee in hun reis. Het is niet de vraag óf, maar eerder wanneer deze band een groter publiek krijgt.


Na de Kosmische klanken van de Amsterdamse band, betreden de achterhoekers het podium. Met hun 2e album ‘U’ op zak spelen ze voor het eerst in Eindhoven. De setlist is gevuld met nummers van hun eerste album R en de 2e U. Het is mooi om te zien dat er vandaag-de-dag door het hele land nog steeds rockbandjes ontstaan. RUV behoort tot de nieuwe lichting welke klaar staat om zichzelf overal te laten zien. Eerder deze tour hebben ze onder andere in de Melkweg en Luxor Live gestaan. Ook zij lijken zich er niks van aan te trekken dat er niet veel publiek is. Energie niet tekort, de nummers knallen van het podium af. Is dit het begin van meer? Wij zijn in ieder geval benieuwd en gunnen het de jongens van harte!