Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Gramma – Revolution EP

Gramma – Revolution EP
Maurice van der Heijden

Review Overview

Score
8.5
8.5

Energie

Melancholische punk anthems vol energie.

De garagerock van Lookapony is over. Welkom Gramma. Ze spreken zelf over het nieuwste punk outfit van Eindhoven. Punk is een treffende omschrijving maar met die term doet de band zich net wat tekort want ik hoor ook hardcore zoals in de flitsende start ‘Revolution’ of na de intro in ‘Honest’.

De melodie en energie in beide nummers is de kracht van Gramma. Daarnaast klinkt het nergens houterig en rockt het de pan uit. Mijn favoriet is toch echt ‘Sorry To Be Like This’ waar het jaren negentig emo geluid van Jawbreaker wordt toegevoegd. De melancholie en het tikkie nasale stemgeluid zorgt voor verdieping van de sound. Dit recept wordt doorgezet in ‘Dante’.

De kort maar krachtig nummers zijn dan op, wat rest is het lange ‘Hey Girl’ waar op de juiste momenten een scheut gitaar feedback is toegevoegd. Wat blijft is de rock n’ roll vibe en melancholie. In vijf nummers laat het viertal zien verschillende hoeken van het genre te omarmen zonder te klinken als een allegaartje. Ik ben benieuwd welke richting dit op gaat en vooral of de heren dit live waar maken.

Op de hoes is een vuurbal van dollar biljetten te zien. Het staat symbool voor de die band die 5 nummers in vuur en vlam staat. De EP wordt wereldwijd uitgebracht door het bekende Burger Records. Niet meer dan terecht! Enige minpunt is dat ik meer wil horen dan dit kleine kwartier want dit klinkt godverdomme veelbelovend.