Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

TODO, het jongerencentrum in Best nieuw leven ingeblazen

TODO, het jongerencentrum in Best nieuw leven ingeblazen
Reno van der Looij

Het is een tijd lang flink stil geweest rondom het jongerencentrum van Best, TODO. Eigenlijk doodzonde aangezien TODO in het verleden in de Eindhoven Rockcity scene best wat in de pap te brokkelen had. Met onder anderen concerten, oefenruimtes en diverse festiviteiten.

Tevens niet te vergeten het openlucht festival “Best Fest”. Daar stonden stiekem toch een shit load aan toffe bands en acts uit Eindhoven en omstreken te spelen door de jaren heen. Daarnaast heeft TODO echt coole zaal, zie het als een kleinere Dynamo.

In het pand hangt dan nog echt de sfeer van een oldschool jongerencentrum waar het in het verleden om Eindhoven heen van krioelde. TODO wil weer een rol gaan spelen in de lokale scene, want hey, Best ligt 20 minuten fietsen buiten Eindhoven, en omdat de meeste JC’s om Eindhoven gesloten zijn, kan Todo best wel weer eens een poging gaan wagen. Dit gaan ze doen met de hulp van Dynamo programmeur Sander Waterschoot. Samen met Sander gaat het live programma hopelijk nog voor de zomer vakantie een flinke ‘APK’ krijgen. Te beginnen met wat tribute shows.

Sander Waterschoot

Sander Waterschoot: Veel mensen in Best weten niet eens dat Todo zo’n toffe zaal heeft, en zien Todo vooral iets voor de echt jonge kids. Todo heeft ook een rol om iets voor de wat oudere jongeren te betekenen, wat ik terug hoor uit Best, is dat er eigenlijk niet gek veel te doen is voor de wat oudere jongeren en die club op het fietske naar Eindhoven moet voor concerten en toffe feestjes.”  

Sander vervolgt: “Dan hoor ik al de vraag: Waarom dan starten met Tribute shows? Nou dat is simpel, we willen eerst zorgen dat Todo weer op het netvlies komt te liggen van de Bestenaren. Dan kun je natuurlijk starten met een hoop talentvolle bandjes voor de fijnproevers, maar liever starten we dan met wat “bekende bands” om de bevolking weer eens het pand te laten bezoeken, want Todo is wel echt zo’n plek waar het ouderwets gezellig kan zijn. In de toekomst kunnen we dan weer gaan denken aan andere shows, graag zelfs!”

Op 16 juni is het dan zo ver, de eerste live shows in het vernieuwde TODO: Musets, Wellicht de beste Muse tribute van Europa, staat op de planken. Voor slechts EUR 7,50 ben je erbij.

Maar Sander heeft nog een vraag aan alle volgers van Eindhoven Rockcity: “we zoeken toffe mensen uit Best en omgeving om de shows en feesten mee te gaan organiseren, leuke mensen voor achter de bar, die mee helpen met de programmering en promotie van de shows, die kaartjes willen scheuren aan de deur en vooral veel lol willen beleven aan de shows in Todo. Als ik een man of 10 heb, dan kunnen we snel aan de gang en starten met  nieuwe programmering, en zorgen we samen dat TODO Best er weer erbij gaat horen. Want zonder een gezonde muziekscene om “de grote stad” heen, kan Eindhoven het ook schudden, en ja, dat weet ik uit ervaring!Vrijwilliger worden, mail dan naar info@jctodo.nl.