Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Koningsdag en -nacht in Eindhoven: het gitaarspul op een rijtje

Koningsdag en -nacht in Eindhoven: het gitaarspul op een rijtje
Redactie

Het kan verkeren. De laatste jaren was het vaak zoeken als een speld in de spreekwoordelijke hooiberg naar heavy gitaarbandjes tijdens het oranje feest maar Eindhoven gaat weer rocken tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Nu kun je door de diverse initiatieven ineens te maken krijgen met keuzestress.

Dankzij Blue Collar, The Jack en Dynamo staat er heel wat rock- en metalgeweld op de planken voor komend weekend. En vaak ook nog met voornamelijk het beste heavy spul uit de eigen stad op de podia. Wij zetten ze even kort voor je op een rijtje. Take your pick.

KONINGSNACHT : DYNAMO ROYAL RAWK

Royal Rawk doet het op vrijdagavond met onder meer Souldust, Ragepyre, Hex. ,Heretic , White Boy Wasted, On A Rampage, Tsar Bomba, Zalm, Offerblok en SØWT. Een dikke Eindhoven Rockcity affiche als je het ons vraagt. In de kelder en loading dock van het Dynamo clubhuis. Gratis.

Facebook event hier.

KONINGSDAG : BLUE COLLAR ROYAL KINGSDAY

Onder meer Black-Bone (comeback show), Tankzilla (met die van Peter Pan Speedrock) De Sjit, Harvest Moon, Jack Bottleneck en Tio Gringo zijn geboekt voor Blue Collar Royal Kingsday. Alles op Strijp-S. Bier, burgers en ERC bandjes. Wat kan er nog misgaan? Ook dit feestje is geheel gratis toegankelijk.

Facebook event hier.

KONINGSDAG : THE JACK TRIBUTE FACTORY

De Metal Factory heeft speciaal voor deze gelegenheid bands gevormd om toffe tributes te brengen aan, Green Day, John Coffey, Red Fang, System Of A Down en Pantera in Cafe The Jack. Naast de metal factory band wordt de avond afgesloten met Rage Against The System (RATM tribute). Wederom: Gratis!

Facebook event hier.

KONINGSDAG : ORANJEFEEST

Hoewel iets rustiger qua muziekstijl t.o.v. de bovenstaande events, is het op het Wilhelminaplein al jaren vaste prik met een podium voor live muziek. Oranjefeest dus. Dit jaar met tributes aan onder andere Carlos Santana en Status Quo. Maar ook de vaste afsluiter Eighty Eight is weer van de partij. Ja hoor; ook gratis.

Facebook event hier.