Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 november 2023

Scroll to top

Top

ZALM – BESTE RECENSENT, SCHRIJF MAAR OP; ‘MEER VAN HETZELFDE MAAR MET ANDERE SAMPLES EN GELUIDEN​.​’

ZALM – BESTE RECENSENT, SCHRIJF MAAR OP; ‘MEER VAN HETZELFDE MAAR MET ANDERE SAMPLES EN GELUIDEN​.​’
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Rammen

Lezen kost meer tijd dan luisteren.

Daar is ie dan, de tweede 5-minuten-lang-speler van ZALM. Het gemangelde electronica-grindcore project van Mike Dobber, ook bekend van A Million Squeaks Will Do You No Harm. En ook dit keer is het een magistrale vertoning audioterreur waar toch echt je sokken van afzakken. Tenzij je geen sokken draagt, dan heb je hier minder last van.

In essentie is ‘BESTE RECENSENT, SCHRIJF MAAR OP; ‘MEER VAN HETZELFDE MAAR MET ANDERE SAMPLES EN GELUIDEN​.​”, of zoals we het vanaf nu gaan schrijven ‘zalm 2’, gewoon meer van hetzelfde maar met andere samples en geluiden. We krijgen weer sappige quotes uit prachtige cult tv, zoals de show ‘Probleemwijken’, gevolgd door trommelvlies-tergende terreur die gemiddeld zo’n 30 seconden voortduurt.

Maar eigenlijk zit er wat meer muziek in deze plaat, zoals het bree-bree-gebrul op ‘RESPECTVOLLE OMGANG MET ELKANDER’. Er wordt wat afgeracht, zeker, maar ook zitten er lekkere haakse rifjes in, energieke drum partijen en venijnige screams. Betekent dit dat Zalm nu lekkere luistermuziek maakt? Nee, het is echt net genoeg voor een bezoek aan het toilet of als je wacht op de bus. Maar als dat voor jou momenten van frustratie zijn, luister dan Zalm. Zal je goed doen.

Hulde voor weer een Zalmpje! Een bak ongekende herrie met goede bedoelingen, althans, dat nemen we maar aan.