Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Popronde selectie en datum Popronde Eindhoven bekend

Popronde selectie en datum Popronde Eindhoven bekend
Redactie

De Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Uit bijna 1000  inschrijvingen zijn 146 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 12 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Zij werden geselecteerd door een commissie bestaande uit circa 150 muziekprofessionals.

De complete selectie vind je hier. In ieder geval is Eindhoven ook dit jaar weer vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. The Ballet Bombs, Hypergoods, ZALM en Aidan & The Wild zijn uit een gigantisch aantal aanmeldingen geselecteerd om mee te touren en de rest van het land te veroveren dit najaar.

Op 27 september 2019 strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Eindhoven bij ondermeer The Jack, Effenaar, Altstadt en Wilhelmina. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Eindhoven komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington, EUT en De Staat, die in het verleden op Popronde Eindhoven stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

 

Over Popronde

Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 12 september t/m 30 november. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

Popronde 2019 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door naar Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Venlo, Venray, Zutphen en Zwolle.

Op 30 november wordt de tour spetterend afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam. Bijzonder is dat Popronde in 2019 25 jaar bestaat. Hoe dat gevierd wordt, wordt later bekendgemaakt.

Popronde werkt onder meer samen met 3FM, VPRO’s 3VOOR12, OOR, Hiphop In Je Smoel, Pinguin Radio, Never Mind The Hype, The Daily Indie, Musicmaker en Festivalinfo. De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.