Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Het leven is raar, dit is het ZALM interview

Het leven is raar, dit is het ZALM interview
Guido Segers

ZALM is een vreemde entiteit, die met enkele korte releases op zak podia onveilig begon te maken. Nu is ZALM ook nog eens genomineerd voor de Popronde. Wat een vreemde vogels ze daar voortaan toe laten, je komt er met je pet niet bij. Dus gingen we eens kijken wat dat ZALM eigenlijk is.

ZALM is een project uit de koker van Mike Dobber. Chef van het Barreuh label en ook bekend vanwege zijn werk met A Million Squeaks Will Do You No Harm. Mike had tijd om wat prangende ZALM vragen te beantwoorden.

Het neusje van de ZALM

Foto: Nous Davidse

Vertel eens, hoe is ZALM ontstaan?
PAAR JAAR TERUG TIJDENS DE SAMENWERKING DIE IK ALS AMILLION SQUEEKS SAMEN MET TARANTINO HAD!!!!!!!!
WAREN WE GRAPPEN AAN HET MAKEN OVER CULT/CAMP TV EN GRINDCORE!!!!!!! IN EEN OPWELLING HEB IK TOEN WAT LIEDJES IN ELKAAR GEKNUTSELD MET WAT TV SAMPLES VAN WELLEER!!!!!
DAAR IS ZALM ONTSTAAN!!!!!!
TOEN OOK 2X OPGETREDEN, MAAR VERDER NIKS MEE GEDAAN!!!!!!! TOTDAT IK DE TRACKS VORIG JAAR WEER TEGEN KWAM EN ER EEN ALBUM VAN GEMAAKT HEB (HET NEUSJE VAN DE ZALM)

Hoe pak je dan zo’n Zalm plaat aan, wat gebeurt er voor je besluit met Zalm aan de slag te gaan?
MEESTAL GA IK EEN DAGJE OP GITAAR, BAS EN/OF SYNTH LOPEN PIELEN EN LAAT DE RECORDER MEE LOPEN!!!!!! UIT DIE OPNAMES HAAL IK GENOEG MATERIAAL VOOR EEN OF SOMS WEL MEERDERE PLATEN!!!!! HET MEERENDEEL IS KNIP EN PLAK WERK; VAN GEHELE GITAARLIJNEN TOT AAN KLEINE STUKJES FEEDBACK (IK HOU VAN FEEDBACK)!!!!! DAN WAT ABSURDE DRUMLOOPS ER ONDER!!!! EN HET LIEFST EEN SMEUIGE SAMPLE VAN TV!!!!! VOCALEN ZIJN VAAK HET MOEILIJKST; DE VOCALEN OP PLAAT BESTAAN UIT BOZE DIEREN VAN YOUTUBE!!!!!
DE LAATSTE TIJD GEBRUIK IK OOK GRUNT EN SCREAM TUTORIALS VAN ONBEKENDE VOCALISTEN!!!!!! KOMEN ZE TENMINSTE NOG OP EEN PLAAT!!!!!!
EN KRIJGEN ZE WAT EER!!!!!!

Werk je dan wel samen met mensen?
NOG NIET, MAAR DAT IS WEL DE WENS!!!! SOWIESO ZOU IK GRAAG MET BEVRIENDE GASTVOCALISTEN WERKEN!!!!!!! DAARNAAST HEEFT JOEP(OA PRESSURE PACT) ME NOG EEN TOFFE DRUMTRACK GESTUURD WAAR IK NOG WAT HERRIE OVERHEEN WIL KNALLEN!!!!
OVERIGENS, LIVE DOE IK DE VOCALEN ZELF!!!!!

Ja, hoe doe je dat in hemelsnaam live allemaal?
SAMPLERTJE MEE, DRUMCOMPUTERTJE MEE EN GAS EROP!!!!!
HARD, SNEL EN KORT!!!! IK ZOU ZEGGEN; KOM 21 MEI IN STROOMHUIS KIJKEN!!!!!!

Wat zijn nou de dingen die ZALM inspireren?
HET IS MAKKELIJK OM TE ZEGGEN CULT EN CAMP TV!!! MAAR TOCH IS T ZO!!!! VERDER VIND IK HET FANTASTISCH OM TE WERKEN MET CLICHÉ’S UIT HET HARDERE GITAARSEGMENT(HC, PUNK, NOISE, SLUDGE, DOOM, BLACK METAL ETC)!!!!! MAAR VOORAL OOK DINGEN OM BOOS OP TE WORDEN!!!! ZALM IS ECHT EEN PERFECT STUKJE ANGERMANAGEMENTTHERAPIE!!!!! HAHA!!!!!!

Zou je het anderen aanraden om er eens af en toe 10 minuten er op los te rammen?
ALS IN; 10 MINUTEN EEN GEHELE PLAAT MAKEN?!!?? GEWOON DOEN!!!!
OVERIGENS; ER GAAT OP EEN VAN DE VOLGENDE RELEASES SOWIESO EEN TRACK VAN LANGER DAN 5 MINUTEN KOMEN!!!!

Hoe blijf je zo productief?
DOORDAT HET EEN ONTZETTENDE UITLAATKLEP IS, MAAR OOK EEN FLINKE TONGUE IN CHEEK HEEFT, WERKT HET HEEL VERSLAVEND OM LIEDJES IN ELKAAR TE PLAKKEN!!! VAN DIE KLEINE CLUSTERBOMMETJES ZEG MAAR!! ZODRA D’R WEER WAT UITGEPOEPT IS, EN IK LUISTER HET TERUG, MOET IK MEESTAL EEN BEETJE GNIFFELEN!!!!

Hoe is het om geselecteerd te zijn voor de Popronde?
IN HET AMBITIEPLAN DAT IK STUURDE, STAAT DAT IEDERE POPRONDE EEN AANTAL ‘VREEMDE EENDEN’ IN DE SELECTIE MOET HEBBEN, SIMPELWEG OMDAT ER IN HET NEDERLANDSE MUZIEKLANDSCHAP ZOVEEL MEER IS DAN DE VOLGENDE KENSINGTON, EUT EN DE STAAT!!!! IK BEN MEER DAN BLIJ DAT ZALM DEZE ROL OP ZICH MAG NEMEN!!!!

Wat zijn de toekomstplannen voor ZALM?
OP KORTE TERMIJN: GENOMINEERD WORDEN VOOR DE EINDHOVEN CULTUURPRIJS!!!! SIMPELWEG OMDAT IK DAN TIJDENS DE 1 MINUUT PITCH BIJ DE UITREIKING MIJN NOG TE VERSCHIJNEN 46 SECONDE TELLENDE EP KAN UITBRENGEN!!!!
VERDER KOMT ER ECHT EEN SPECIALE SHOW AAN TIJDENS BLOODSHEDFEST!!!!
OOK ZITTEN ER NOG EEN AANTAL IDIOTE IDEEEN IN DE ZALM-KOKER!!!! MAAR DAT KOMT WANNEER HET KOMT!!!!!

Als ZALM een gerecht zou zijn, wat zou dat dan zijn en waarom?
HEHEHE, DAT VRAAG JE AAN EEN VEGETARIËR DIE Z’N BAND NAAR EEN OUD MINISTER HEEFT VERNOEMD DIE TOEVALLIG DEZELFDE ACHTERNAAM ALS EEN VIS HEEFT!!!!
DUS GEEN VIS WAT MIJ BETREFT!!!!
HET MOET WEL EEN FELLE, ‘IN YR FACE’ SMAAK HEBBEN!!!! DUS DOE MAAR IETS PITTIGS!!!!!

Is er iets wat je graag nog verteld had, wat ik niet gevraagd heb?
ZOVEEL!!!
MAAR HOUDT VOORAL DE BANDCAMP VAN BARREUH IN DE GATEN!!!! BINNEN AFZIENBARE TIJD VERSCHIJNT ER WELLICHT WEER NIEUWE MUZIEK!!!!!’