Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: SØWT

School’s Out: SØWT
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s 2019 reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de bands die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is SØWT.

HAHAHA” – SØWT

Wie zijn jullie?
“Zie vraag 2, of 
Deze eindhovense noise-rock band laat je horen hoe ze van Smashing
Pumpkins-dromerig naar Sonic Youth-gruizig gaan per nummer. Bestaande uit vier compleet verschillende apartelingen probeert SØWT je, door middel van explosieve liveshows en boze blikken, mee te nemen in de op-en-neerwaarste spiraal  die ongetwijfeld voor iedereen te herkennen is.”

Hoe zou je je genre omschrijven zonder enige muzikale termen te
gebruiken?
“Puppies, suikerspinnen, de kleur roze maar dan met heel veel zwart,
koffie, wrevelig, giftig en koffie.”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken?
“Wouter Mollen”

Wat wilden jullie bereiken toen jullie begonnen aan deze opleiding?
“Rockster worden, en 12-jarige meisjes die Danielle’s hoofd op hun shirt dragen.”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terugkijkt?

“We zijn aardig onderweg.”

Wat wil je verder nog bijdragen aan de Eindhovense muziekscene en
waarom?
“De Eindhovense muziekscene blijft laatste tijd groeien, en wij willen graag deel uitmaken van die groei door plekken als het stroomhuis altijd te supporten. Zorgen dat de underground scene in stand blijft.”

De show in de Effenaar, wat kunnen we daarvan verwachten?
“Nieuwe songs, herrie, confetti.”

Is er nog iets wat je kwijt wilt? (optioneel)
“Ja,

Check het event hier