Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: Embrace the Waves

School’s Out: Embrace the Waves
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s 2019 reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de bands die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is Embrace the Waves. De groep verscheen ook al eerder in onze rubriek Nieuwe Vonken.

Uiteindelijk draait muziek niet om de business of om de opleiding die je doet, maar om hoeveel van jezelf je erin kan stoppen en kan delen met de wereld.”

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Embrace the Waves, Daniel, Lieve, Rowan en Elianne. Met z’n vieren doen wij ons best om onze verhalen te vertalen in muziek, die wij ‘vibe-rock’ noemen. Iedereen van ons heeft mooie, lelijke, zware en lichte dingen meegemaakt en wij willen dit allemaal omarmen in onze muziek. Onze muziek is eigenlijk een dansbare bak herrie die recht uit het hart komt. Lekker viben dus!”

Hoe zou je je genre omschrijven zonder enige muzikale termen te gebruiken?
“Vibe-rock is de omarming van zowel de lichte als de donkere kanten van het leven, en gaat over relativeren en het overwinnen van je obstakels. Actief bezig zijn met jezelf verbeteren, en je verhalen delen met elkaar.”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken?
“Wij zien Embrace the Waves echt als een eenheid, en een manier waarop onze 4 individuele persoonlijkheden bij elkaar komen. Hoe wij als individu naar de wereld kijken loopt altijd heel erg gelijk en hoewel we ons focussen op andere aspecten,+999999 vullen we elkaar zo aan. Dit heeft ons geïnspireerd om samen de muziek te maken die we nu maken, en onszelf een vibe-rock band te noemen. De muziek draait niet per se om wat we nou precies maken, maar om wat we ermee zeggen. Voor ons als individuen zijn er verschillende punten waarop we hebben besloten om muziek te maken, maar bij ons allemaal kwam het uit een noodzaak om je verhalen en ervaringen te kunnen delen met mensen op de mooiste manier die wij kennen, met muziek.”

Wat wilden jullie bereiken toen jullie begonnen aan deze opleiding?
“We willen alleen maar muziek maken, dat was toen en nu nog steeds!”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terugkijkt?
“Wij hebben van school veel geleerd, over muziek, business, theorie, organisatie en planning. Maar wij hebben vooral veel geleerd over onszelf, als mensen, wie wij zijn en wat onze doelen zijn. Rowan (drummer) is nu bezig in het eerste jaar rock city, en wij vinden het super mooi om ook zijn groei mee te kunnen maken. Uiteindelijk draait muziek niet om de business of om de opleiding die je doet, of welke dingen je van school leert, maar om hoeveel van jezelf je erin kan stoppen en kan delen met de wereld.”

Wat wil je verder nog bijdragen aan de Eindhovense muziekscene en waarom?
“Wat wij veel zien in de Eindhovense (underground) muziekscene is dat er veel boosheid is en het leven vaak somber wordt ingezien. Wij vinden dit maar als een stukje van het leven en willen iedereen graag meer kanten laten zien. Hoe je leert van deze boosheid of van dit verdriet en hoe je dit omzet in iets moois, is ons doel. Wij zijn de eerste vibe-rock band in Nederland en denken dat we hier een mooie nieuwe beweging mee kunnen starten. Ook in samenwerking met andere kunst willen we deze message doorgeven.”

De show in de EFFENAAR, wat kunnen we daar verwachten?
“Ooeeeh… hier hebben wij zo veel zin in! Onze show is ook meteen onze single release voor onze nieuwe single ‘a giant’s bathtub’! Samen met VJ Dennis Klip zetten wij een show neer die jullie nog niet van ons hebben gezien. Er zal ook nieuwe merch zijn en samen met Zita Beelen zullen wij het nieuwe artwork wat zij heeft gemaakt voor deze single laten zien. Deze show zien jullie de Embrace the Waves die wij de afgelopen 3 jaar hebben mogen ontwikkelen en tot zoiets moois hebben mogen laten bloeien. Kom vooral kijken en maak het mee!”

Check het event hier