Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: Donny Detox

School’s Out: Donny Detox
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de bands die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is Donny Detox.

Wie zijn jullie?
“Een drietal enthousiaste muziekenisten, verdeelt onder gitaar/keys basgitaar en drums. Based in Eindhoven waar wij wekelijks repeteren en opereren onder pseudoniem Donny Detox; de persoonlijkheid van de band, de nummers worden geschreven vanuit zijn Point Of View”

Hoe zou je jullie genre omschrijven zonder enige muzikale termen te gebruiken?
“Veelzijdig, energiek, onconventioneel”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken?
Het geestelijke herstelproces van songwriter, gitarist en zanger Daniël van Overveld: “Ik heb veel aan muziek schrijven gehad, en hoop dat wat ik geleerd heb de wereld in te brengen zodat ik andere mensen misschien ook kan helpen”.

Wat wilde jullie bereiken toen jullie begonnen aan deze opleiding?
“Wij wilden ervoor zorgen dat wij voornamelijk betere muzikanten werden, ook komt daarbij kijken dat je de business kant van het verhaal kent, je doelgroep etc. Daarbij is het verbeteren en verstevigen van een band”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terugkijkt?
“Veel ervaring opgedaan, veel feedback gekregen van professionals op het gebied van muziek. Geleerd om verschillende disciplines te leren/ontdekken, zoals verschillende instrumenten, technische vakken zoals live techniek en studiotechniek, organisatorische skills, kennis op het gebied van releasen en alles wat te maken heeft met de zakelijke kant van muzikantschap.”

Wat wil je verder nog bijdragen aan de Eindhovense muziekscene en waarom?
“Wij proberen een nieuw perspectief te creëren op de muziek die in Eindhoven te vinden is, door combinaties van verschillende stromingen te proberen en uit te werken. Hierdoor hopen wij een onderdeel te zijn van een dynamische scene.”

De show in de Effenaar, wat kunnen we daarvan verwachten?
“Een, met afwisseling gevuld, half uur aan zelfgeschreven muziek omtrent hoofdpersoon Daniël van Overveld.”

Check het event hier