Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: Lupa

School’s Out: Lupa
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de acts die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is Lupa.

Ik wil mensen vooral erg inspireren met mijn muziek om hun hart achterna te gaan en dat het niet erg is als het niet binnen de ‘sociale normen’ valt.” – Lupa

 

Wie zijn jullie?
“Wij zijn 3 mensen die samen graag sferische muziek schrijven en spelen. Lupa bestaat uit 3 mensen: Nienke Vos (Toetsenist en oprichter), Suuske de Wolff (Celliste) en Maurits Kerkow (Gitarist)”.

Hoe zou je je genre omschrijven zonder enige muzikale termen te gebruiken?
“Alsof je naar een film kijkt zonder beeld met alleen maar geluid. Het verteld een verhaal, zonder woorden”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken? (is er ook een duidelijk moment dat je daarbij kan aanwijzen?)
“Voor mij (Nienke Vos) was dit voornamelijk mijn opa. Toen ik een klein meisje was leerde hij me altijd kinderliedjes spelen op de grote piano bij opa en oma thuis. Na zijn overlijden wist ik dat ik hier verder mee wilde gaan, dit keer zonder zijn hulp helaas. Zo ben ik terecht gekomen bij de artiest Ludovico Einaudi. Toen ik zijn stukken voor het eerst hoorde, en vervolgens Einaudi live zag, wist ik meteen dat ik ook zulke muziek wilde gaan maken.”

Wat wilde je bereiken toen jullie begonnen aan deze opleiding?
“Sowieso mijn netwerk uitbreiden. Dat was een van mijn hoofddoelen, samen met natuurlijk zoveel mogelijk muziek schrijven en optreden.”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terugkijkt?
“Op muzikaal gebied natuurlijk erg veel; theoretische kennis, samenwerken in een band etc. Ik heb vooral heel veel geleerd over mijzelf als persoon de afgelopen 3 jaar. Ik ben persoonlijk erg veel gegroeid als ik mezelf ga vergelijken met 2 jaar geleden. Ik ben volwassener geworden en ik kijk nu ook heel anders naar muziek als ik het nu luister.”

Wat wil je verder nog bijdragen aan de Eindhovense muziekscene en waarom?
“Dat niet alles hetzelfde hoeft zijn, niemand is hetzelfde dus waarom zouden we met z’n alle dezelfde muziek schrijven? Bijvoorbeeld wat je ziet gebeurden met bijna elke bekende nederlandse artiest, kijk b.v. naar Famke- Louise en Maan, Ronnie Flex en Lil Kleine. Ik wil mensen vooral erg inspireren met mijn muziek om hun hart achterna te gaan en dat het niet erg is als het niet binnen de ‘sociale normen’ valt.”

De show in de Effenaar, wat kunnen we daarvan verwachten?
“Groot en klein…”

Check het event hier