Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 juli 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: Vanlixx

School’s Out: Vanlixx
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de acts die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is Vanlixx.

Wie zijn jullie?:
“Wij zijn Vanlixx, dat is eigenlijk mijn alter ego (Maud van Limpt). Het is ook een band bestaand uit 3 man: Corné Boeren, Neville Mastail en Maud van Limpt”

Hoe zou je je genre omschrijven zonder enige muzikale termen te gebruiken?
“Het genre dat wij maken is pop met elektronische invloeden.”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken?
“Het moment dat ik besefte dat ik deze muziek wilde maken is dat ik dacht ik wil iets waar ik zelf 100% achter sta. Ik ben zelf veel gaan schrijven en ben met dingen gaan experimenteren.”

Wat wilde je bereiken toen je begon aan deze opleiding?
“Toen ik begon aan deze opleiding wilde ik beter worden in de techniek van mijn hoofdvak zang. Later bedacht ik mezelf dat ik iets wilde doen waar ik na deze opleiding ook mee verder wil gaan. En dat is me nu gelukt dat ik iets heb gevonden waar ik trots op ben en waar ik mee door wil gaan.”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terug kijkt?
“Als ik terug kijk na 3 jaar geleden heb ik op het gebied van zang en piano heel veel bij geleerd. Dingen die ik nog niet eens wist en dingen waarin ik beter ben geworden. Ook heb ik mijn eigen act opgezet waar ik veel bij leer.”

Wat wil je verder nog bijdragen aan de Eindhovense muziekscene en waarom?
“Vrolijkheid en meer pop, de laatste jaren merk ik dat alles best duister is en de pop nogal achterblijft.”

De show in de Effenaar, wat kunnen we daarvan verwachten?
“In de Effenaar kun je een leuke en pakkende show verwachten. Het wordt een show gemixt met akoestische nummers en geproduceerde nummers. Ik heb er heel veel zin in!!”

 

Check het event hier