Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

School’s Out: Zacht Zeezout

School’s Out: Zacht Zeezout
Yme van Galen

De afstudeershows van de laatstejaars van Rockcity Institute staan weer voor de deur! Rockcity Institute is een opleiding die nieuw muzikaal talent kweekt in Eindhoven, en tijdens de School’s out showcases op 22 en 23 mei kunnen we dan aanschouwen waar de opleiding en studenten dan samen op hebben gebroed afgelopen jaren. Check hier heel de School Out’s reeks.

15 acts die hun laatste, meest grandioze show spelen onder naam van de opleiding voordat ze de wijde wereld in gaan, dus mis het niet! Één van de acts die we zullen terugzien op het podium van de Effenaar is Zacht Zeezout.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Zacht Zeezout, een pop/soul band en wij zijn in het 2de jaar bij elkaar gekomen in de 3de
periode. Onze bezetting is ondertussen iets veranderd want we hebben een nieuwe drummer. Ik
(Eva) zat in het tweede leerjaar en de rest van de band, zat allemaal nog in de eerste. We wilde
een beetje soul/rock gaan maken maar dat werd toch meer Pop/soul met hier en daar invloeden
van R&B en jazz. We hebben 2 shows gespeeld, eentje in Popei en eentje in de Altstadt.”

Hoe zou je jullie genre omschrijven zonder enige muzikale termen te gebruiken?
“Dromerige, zwoele, dansbare muziek.”

Wat heeft je geïnspireerd om muziek te maken?
“Vanaf dat ik een klein meisje was zong ik altijd al en op mijn zevende begon ik al met zangles.
Eerst was het echt een hobby maar mijn oma, die helaas overleden is was altijd heel trots op mij als ‘zangeres’ zijnde en dat heeft me de grootste motivatie en inspiratie gegeven om door te gaan in de muziek op ‘professioneel’ niveau.”

Wat wilde je bereiken toen je aan deze opleiding begon?
“Ik wilde mezelf ontwikkelen als zangeres, performer en songwriter.”

Hoeveel heb je geleerd nu je op dat moment terug kijkt?
“Ja ik heb zeker veel geleerd, ik heb geleerd om meer mezelf te kunnen zijn en me niet te schamen
om wie ik ben en voor de muziek waarvan ik houd. Als zangeres heb ik mezelf kunnen ontwikkelen
zowel op vocaal technisch gebied als in performance.”

De show in de Effenaar, wat kunnen we daarvan verwachten?
“Een vrolijke maar toch dromerige en af en toe wat zwoele set. Dansbaar, try not to dance! En
vooral heel veel plezier :)”

 

Check het event hier