Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Kommus viert voor de 5e keer feest in de Geldropse Kasteeltuin

Kommus viert voor de 5e keer feest in de Geldropse Kasteeltuin
Redactie

KommuS Kasteelfestival is een gratis toegankelijk muziek en theaterfestival, dat dit jaar voor de vijfde keer plaats gaat vinden in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong, jongere ouderen en ouderen jongeren. Komende editie, met onder andere Navarone (Michael Jackson tribute) en The Def Americans, zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni, en zondag 30 juni.

Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de achtertuin van het Kasteel) 12 internationale (tribute) band, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben op veel internationale festivals en (theater)podia. Met elke editie dik 2000 feestvierder voor het podium, enthousiaste bands, een gruwelijk fijne Kids Area en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival een aanwinst voor het Geldropse Culturele leven. Updates en laatste nieuws is te vinden via deze link.

Van Neil Diamond via Navarone naar AC/DC

Vanwege het 5 jarige bestaan zal het festival eerder de deuren openen. Vanavond 16:30u kan je al het terrein op. Op de food area kun je een lekker hapje eten, en ondertussen starten de eerste bands. Het festival gaat van start met Juicy Lucy and the Woodpeckers, die met hun Rock ’n roll en Swing met een country-touch zeker een lekkere opener zullen zijn. Daarna komen alle grote hits van Neil Diamond voorbij. Gebracht door The Neil Diamond Tribute band, met DE Nederlandse Neil, Ben ‘Diamond‘ Spierings bekend van de Soundmix show. Natuurlijk is er ruimte voor stevige gitaren! De engelse AC/DC tribute AC/DCuk komen weer naar de Kasteeltuin, 100% headbang garantie! De mannen van Navarone (bekend van het tv programma The Voice) komen naar hun zegentocht door zalen als HMH, Paradiso en Ziggo Dome naar de Kasteeltuin om met hun hobby band Kings Of Pop een ode te brengen aan de Michael Jackson. Op veler verzoek sluit Johnny Cash tribute The Def Americans de avond af.

Kids Area en Freddie Mercury

Op zondagmiddag vanaf 12:00u kunnen de kids, de inmiddels bekende Kids Area bezoeken. Mee doen aan workshops als Freerun, Greenscreen acting, Theater van Lejo (poppentheater bekend van Sesamstraat), Laserschieten en Paintball kunst maken en nog veel meer!

Onder tussen zal mainstage-programma ook weer volle bak aan de gang gaan en het aanwezige publiek proberen te laten proosten, genieten dansen. We openen met de jaren 60 liedjes van Rob, Ria, Ronnie en de zippers. Daarna Theater? Cabaret? Enge Buren bestaat uit Bob, Bep en Bram. Bekende nummers worden op de hak genomen en het publiek wordt versierd! De Geldropse Rock ’n Roll helden van The Rumble Rousers, Doe Maar tribute Rondje Doe Maar, Amy Winehouse tribute The Originators zullen zeker zorgen dat de vloertjes van de vloer gaan. Ook uiteraard op zondag weer stevige gitaren, en kei hard en flink vals mee bleren met Guns ’n Roses Tribute, the Ultimate Guns ’n Roses tribute. Als afsluiter, wederom op heel veler verzoek, de beste Europese Queen tribute bands Vipers.