Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Lokotov Mocktail – Space Monster

Lokotov Mocktail – Space Monster
Guido Segers

Review Overview

Score
7
7

Groovend

Beetje geeky, maar wel lekker

Lokotov Mocktail is een Eindhovens trio met een voorliefde voor het zwaardere gitaarwerk. Dat is ook meteen terug te zien in de invloeden van de band, die liggen in de richting van Queens of the Stone Age, Soundgarden en Triggerfinger, maar met een gezonde portie jaren ’70 rock en psych erbij. En ja, die is al even uit, maar we vinden dat je ‘Space Monster’ toch moet luistern.

Daan van der Donk op gitaar, Dani Steevensz op bas en vocalen en Tom Oggel op de drums, zijn alledrie al lekker lang muziek aan het maken en dat hoor je terug in het solide geluid op hun eerste EP ‘Space Monster’. Tijd om dus eens kennis te gaan maken met de sound van Lokotov Mocktail, wat in ieder geval niet voor een makkelijke naam gekozen heeft. Oh, de heren maken er in hun bio geen geheim van tamelijke RPG freaks te zijn qua videogames. Dus als je dat ergens terughoort, dan weet je ervan.

Er wordt meteen aangepakt op ‘EADGBE’, met een dikke crunchy gitaarriff. Dat ritme klinkt ondertussen zo strak, dat je dit stel gamer geeks wil vragen wat de naam is van hun drumcomputer. Opvallend is het geluid van de gitaren op het einde van het nummer, waar dit bijna klinkt als een continue stroom die lekker uitwaaiert. Maar we gaan gelijk door op ‘Words’ wat een Oosters ritme pakt en gewoon net wat meer funky en groovy klinkt, met wederop heerlijk gitaargepiegel van Daan van der Donk.

De vocalen van Dani Steevensz, daar moet je misschien even aan wennen, want ze zijn nogal typisch en zoals op deze track te horen is gaat hij ook graag de experimentele kant op met flinke halen en een groots geluid. Op het mijmerende ‘Space Monster’ gaat dat zelfs nog een stapje verder, wanneer de muziek zelf nog langzaam op gang komt. Hoewel dat stomende stoner geluid er in blijft zitten, voelt de muziek op deze track wel erg schoontjes. Maar dat geldt ook voor de drum en bas, het is wel een heel soepel staatje Queens of the Stone Age, maar het belooft veel goeds, die debuut EP van Lokotov Mocktail.