Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juni 2024

Scroll to top

Top

ZALM – ELITAIR EN WELBESPRAAKT

ZALM – ELITAIR EN WELBESPRAAKT
Guido Segers

Review Overview

Score
7
7

ZALM

CAPSLOCK IS COOL

Het is weer zover, een nieuwe ZALM over de speakers. Minutenlange audioterreur, boze burgers en frustratie die ontpopt als popcorn. In hele korte knallers dit keer, met meer songs die de 20 seconden niet eens halen. Is het dan de moeite waard? Jazeker.

‘ELITAIR EN WELBESPRAAKT’ werd opgenomen in de winter van 2019, met samples en knipwerk van YouTube, onbekende zangers en kladwerk in paint. Het resultaat duurt dus pakweg 7 minuten dit keer van de Popronde genomineerde noise grind act.

Dat betekent persende, knijterende noise, brullende grindcore vocalen en compleet willekeurig gekneuter van onze medeburgers. Toch is elke track een beknopte, krachtige boodschap. Je mag het misschienw el quasi-artistiek bekijken. ‘VOORZETSELS JE MOEDER’ laat een sample horen van een jongeman die met de taal worstelt alsof het een in olijfolie gedrenkte griekse worstelaar is. Taalverloedering? Of gewoon de draak steken met internetgekkies?

Pronkstuk van de plaat is het 5 minuten durende ‘FRUSTRATIEPUNTJE’. Een dronende noise track met tikkende drums en monsterlijk distorted vocalen. Traag, loom en dreigend komt de track op gang met venijnige uitvallen. Lekker schoppen, dat is fijn. Weer een puike ZALM als je het ons vraagt.