Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity tipt NMTH troeven voor Popronde Eindhoven

Eindhoven Rockcity tipt NMTH troeven voor Popronde Eindhoven
Reno van der Looij

Traditioneel strijkt eind september de Popronde in Eindhoven neer. Zo ook dit jaar op vrijdag 27 september 2019. Vanuit de 146 geselecteerde artiesten komt er een mooie selectie naar Eindhoven. Underdog Cafe, ’t Rozenknopje, O’Sheas, Pand P, Wilhelmina en Stage Music Cafe zijn zomaar een greep van alle locaties die diverse acts en bands op het podium hebben staan.

Voor informatie over Popronde, tips en voor merchandise bezoek je vanaf 19.00 uur de Popronde infostand op het Catharinaplein. Ook bij de infostand: Popronde CD’s van de vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts, petjes en paraplu’s.De complete line-up en tijdstippen vind je nu al op de website van de Popronde. Zo kun je op je gemak alvast even puzzelen en wat inluisteren. Overal is de toegang gratis.

Eindhoven Rockcity tipt: Aangezien wij bij Eindhoven Rockcity niet vies zijn van het wat heftigere werk, duh!, staan we uiteraard stil bij de Never Mind The Hype selectie van dit jaar. Van deze 30 harde, rauwe en gruizige NMTH-troeven staan er ook 5 in Eindhoven aanstaande vrijdag bij The Jack, Burgers en Altstadt en die kunnen we van harte aanbevelen:

21.15 Deathtrap – The Jack
21.45 Shaemless – Burgers
22.45 Despicable Heroes – The Jack
23.15 Bongloard – Altstadt
23.15 Paracetamøl – Burgers

Over Popronde

Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 12 september t/m 30 november. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

Popronde 2019 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door naar Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerlen, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Venlo, Venray, Zutphen en Zwolle.

Op 30 november wordt de tour spetterend afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam. Bijzonder is dat Popronde in 2019 25 jaar bestaat. Hoe dat gevierd wordt, wordt later bekendgemaakt.

Popronde werkt onder meer samen met 3FM, VPRO’s 3VOOR12, OOR, Hiphop In Je Smoel, Pinguin Radio, Never Mind The Hype, The Daily Indie, Musicmaker en Festivalinfo. De Popronde wordt in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.