Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Dirty Denims interview: Ready, Steady, Go!

Dirty Denims interview: Ready, Steady, Go!
Guido Segers

Wie niet kan wachten op de derde langspeler van de vrolijke hardrockers van The Dirty Denims moet het nog even uitzingen tot 2020. Eigenlijk is dat half waar, want Ready Steady Go! – Part 1 wordt vrijdag 15 november gereleased tijdens een feestje in POPEI.

Dit interview is oorspronkelijk gepubliceerd op Popei.nl

Foto: Willem Wouterse | Tekst: Popei

Gaat het goed met The Dirty Denims?
Jazeker! De fanbase wordt steeds groter, ook in het buitenland en binnen ons genre worden we  steeds bekender. We worden ook meer gevraagd voor optredens in plaats van dat we er zelf achteraan moeten. Dat is altijd fijn natuurlijk, haha! Toen we in de studio zaten voor deel 1 van ons nieuwe album, had ik voor het eerst écht het gevoel dat er mensen op zitten te wachten.

Onlangs was er jullie eerste reissue van debuut EP Going Out, lijkt ons toch een momentje?
Ja, dat was het zeker, want daarmee vierden we ons 13-jarig bestaan en de 10e verjaardag van die eerste EP. Dan realiseer je je toch wel dat de tijd snel gaat. Omdat we steeds vraag kregen naar die EP omdat mensen hun collectie compleet wilden maken leek ons het een leuk moment om het te vieren met een reissue.

Jullie zijn op weg naar de derde plaat, waarom nu al het eerste deel prijsgeven?
Dat hebben we bij ons vorig album Back With A Bang! ook gedaan en dat is goed bevallen. We vonden het hoog tijd worden voor iets nieuws, want de vorige kwam uit 2017, en door eerst al een deel uit te brengen kunnen we de ‘wachttijd’ inkorten. Daarnaast hebben we zo ook 2 keer een release moment, want ook extra voordelen geeft. Verder vinden we het ook wel prettig om het schrijf- en opnameproces in twee delen op te delen omdat je dan tussendoor weer lekker kunt gaan optreden.

72352018_3516220568391703_8524875110299992064_n.jpg

Bestaat er dan ook zoiets als een cliffhanger na het laatste liedje?
Hij zal zeker naar meer smaken! We eindigen deze eerste EP ook met een speciale ‘hangover’ versie van Last Call For Alcohol. Je zou het een akoestische versie kunnen noemen maar dat doen we niet want we zijn een hardrock band en die doen daar niet aan, toch? 😉 Ben je nu geshockeerd omdat er een The Dirty Denims liedje aan komt zonder elektrische gitaren? Wij zelf wel!

Hoe zijn de opnames verlopen in de studio?
Die waren veel sneller klaar dan verwacht. In 3 dagen tijd stonden alle 6 de liedjes erop. We weten inmiddels ook goed waar we op moeten letten bij de voorbereidingen. We zijn dolgelukkig met hoe het er nu allemaal op staat.

Doe ons eens een anekdote uit dit proces die jullie liever niet kwijt willen…
Jeroen die zijn 1000 gitaren voor ieder nummer moet stemmen en er dan maar 1 gebruikt, grrr!

Is het de moeilijke of de lachende derde?
We hebben altijd wel ideeën op de plank liggen en toen we wisten welke nummers we uit gingen werken was het redelijk snel gepiept, het is geen rocket science he! It’s only rocknroll…

Zijn er grote verschillen met jullie vorige releases?
Nee, iedereen weet inmiddels wel wat ze van ons kunnen verwachten. Misschien staan hier NOG meer hits op, haha!

 

Is de band eigenlijk een dictatuur of een democratie?
Een democratische dictatuur 😉

Jullie noemen jezelf happy hardrock, valt er ook wel eens wat te klagen?
Genoeg, namelijk over mensen die veel te snel klagen. En dat zijn er nogal wat.

Welke band moet jullie in 2020 mee op een grote buitenlandse tour nemen?
AC/DC! En KISS, maar die zijn nu bezig met hun afscheidstour.” Maar als Airbourne of The Darkness belt gaan we ook wel mee hoor!

Dit was ‘t, hebben jullie nog vragen?
Ja, of je 15 november ook naar ons feestje in POPEI komt. Supportband Stacy Crowne  uit Keulen is  ook zeker de moeite waard, vandaar dat we hen hebben uitgenodigd om het feestje op de gang te brengen!

Klik hier voor het Facebook-event