Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 november 2023

Scroll to top

Top

ZALM brengt als eerste artiest ooit album uit via Instastories

ZALM brengt als eerste artiest ooit album uit via Instastories
Reno van der Looij

De Eindhovense eenmansgrindcoreband ZALM brengt als eerste artiest ooit een album exclusief uit op Instastories. Het album getiteld De Populariteit van Elektrogrind verschijnt op 26 november en bestaat volledig uit liedjes korter dan 15 seconden; de maximale lengte van een Instagram Story.

ZALM is het eenmans-elektrogrind/grindpunk project van Mike Dobber (A Million Squeeks Will Do You No Harm). Middels een flinke bak herrie, gecombineerd met een gezonde dosis humor bekritiseert Dobber de Nederlandse samenleving. Iets wat we bij Eindhoven Rockcity al een tijdje in de gaten hadden.

Dobber heeft een logische verklaring voor zijn keuze om De Populariteit van Elektrogrind te releasen via Instastories: “Steeds meer mensen gebruiken Instagram als een soort dagbesteding. We zijn gewend geraakt aan de korte filmpjes en fragmenten van maximaal 15 seconden. Het nieuwe ZALM-album past dus perfect in onze huidige beeldcultuur.

ZALM is geselecteerd voor de Popronde 2019 en speelde daardoor de afgelopen maanden door heel Nederland. ZALM staat 30 november op het Popronde Eindfeest in de Amsterdamse Melkweg.

ZALM wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Eindhoven.