Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Thursday in Dynamo

Thursday in Dynamo
Guido Segers

Zaterdagavond is het tijd voor een stukje emotionele muziek in Dynamo. Het enige echte Thursday speelt namelijk een show in de grote zaal en daar zijn we natuurlijk bij. De zaal is goed gevuld voor deze show, het heeft namelijk even geduurd voor de band uit New Jersey in de buurt was.

Tekst: Guido Segers

Support komt vandaag van Chris Conley, frontman van Saves The Day. Solo met gitaar speelt hij in een sneltreinvaart zijn nummers en die van de band zelf. Dankzij wat extra distortion klinkt het geluid grootser en meeslepender, maar het blijft wat tinnig en qua volume wil het niet de hele zaal pakken. Dat is jammer, want Conley is goed bij stem en legt er aardig wat passie in, maar staat na een dikke 20 minuten te spelen voor een publiek wat liever blijft babbelen. Het zit niet altijd mee.

Thursday hield er in 2011 mee op na een 12 jaar en 6 invloedrijke post-hardcore platen. Maar het begon weer te jeuken en ondanks een eerdere aankondiging dat de band er nu ├ęcht mee ging kappen staan ze hier, in 2019, toch weer.

De band knalt erin met ‘Understanding in a Car Crash’, toch een eeuwige favoriet van het vijftal. Dat zet de zaal meteen in vuur en vlam en een goedlachse Geoff Rickly ziet dat het goed is. Een daaropvolgende aankondiging dat we gaan starten met de hele plaat ‘Full Collapse’ valt eveneens in goed aarde. Voor een band die 20 jaar op de teller heeft is de set energiek en vol passie, met veel positiviteit. De nummers komen in rap tempo langs en tussendoor volgen er zelfs wat grapjes. De zelfspot zit er ook zeker in.

In het slot komt nog een korte reprise van de opener, waarna de band overgaat in een aantal andere krakers. Speciaal voor een fan die uit Rusland afgereisd is voor de show zit daar ook ‘Beyond the Visible Spectrum’ bij, maar ook ‘Jet Black New Year’. Je vergeet soms wel eens hoe groot de impact van een band kan zijn op mensen, maar tijdens deze songs zie je fans helemaal los gaan en gepassioneerd meezingen. De afsluiter is met Chris Conley, die meezingt op de Buzzcocks klassieker ‘Ever Fallen in Love (with someone you shouldn’t’ve.

Dan is het eigenlijk afgelopen. Eigenlijk. Maar toch nog eentje dan met ‘War All The Time’ en daarmee komt een einde aan deze show.