Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Cultuurcentrum S-Plaza biedt Eindhoven een nieuw rock podium

Cultuurcentrum S-Plaza biedt Eindhoven een nieuw rock podium
Reno van der Looij

Een nieuwe rock podium in Eindhoven? Jazeker! Sterker nog, al 5 edities draait de ‘Rock Night’ inmiddels in cultuurcentrum S-Plaza. Langzaam maar zeker krijgt dit Eindhovense rockpodium gestalte en meer bekendheid. Het in 2017 in de oude Schellensfabriek aan de Vestdijk (buren van de Stadsbrouwerij) gestarte S-Plaza geeft Eindhoven daarmee een nieuw rockpodium.

BlackHoleSun-lid Bas van de Loo (een van de eerste bands die optrad bij de Rock Night) helpt eigenaar Patrick van der Voort met de planning en werving van bands. Het cultuurcentrum (achteraan het binnenplein) heeft een kleine en knusse barruimte en een zaaltje. Tot nu speelde de Rock Night zich nog af in de barruimte, maar de organisatoren hebben goede hoop dat wanneer meer rock liefhebbers weten van de Rock Night, de optredens verhuizen naar het zaaltje.

Rock Night @ S-Plaza

Tijdens het event Rock Night laten telkens twee bands het publiek zien, horen en voelen wat zij verstaan onder rock. De bands komen niet per se alleen uit Eindhoven of omgeving. Het genre betreft een grote variatie van harde tot zeer harde rock. Bands zoals Highway Orange, Sue Me, Gas Giant, Dexter Saint Jock, Cambrian en Bite te Bullet beten de spits af voor de Rock NIght. Inmiddels hebben de organisatoren de planning voor de komende maanden ook rond.

Op 18 januari staan Sons of Revival en Strange Orange op het programma. Beide bands hebben Eindhoven als hun thuisbasis en spelen rock en blues uit de jaren 70-80-90. Het repertoire van de 25 jaar geleden opgerichte band Sons of Revival bestaat uit nummers van onder andere the Doors, Rolling Stones en ZZ-top en enkele eigen nummers. Het Braziliaans/Nederlandse Strange Orange brengt de krachtige en energieke rock en blues uit die tijd met bands als Led Zeppelin, Deep Purple, Kiss, Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd, Gary Moore, Focus, Rush, Jimi Hendrix, The Who, Joe Bonamassa, Thin Lizzy, Motorhead.

Op de Rock Night van 15 februari staan Death Star Discotheque en Projectmanager op het podium. Beide bands brengen eigen werk. Uit de regio Den Bosch komt Projectmanager. De band speelt rauwe garagepopsongs en heeft een intense liveshow. Ze hebben een pracht van een vinyl debuutalbum op zak en deden de support voor oa The Oblivians. Death Star Discotheque uit Eindhoven/Boxtel speelt energieke en enthousiaste indie /post-punk. Begin dit jaar brachten zij een EP uit en waren ze op een mini-tour in Duitsland. Momenteel speelt de band volop in Nederland en België.

Op 6 maart een vette line-up met de metalband Sometime the Wolf uit de UK en de Eindhovense metal core band Crown for a Killer. De Britse band Sometime the Wolf debuteerden met hun album “From here and earth”. Eerder werd de cd EP “Never Wake” uitgegeven. De band  werd beïnvloed door Fields of the Nephilim, Black Sabbath en zo meer.  Ze tekenden pas ook een platencontract bij Transcend Records.  Crown for a Killer zet met 2 front zangers een energieke show neer te zetten, toegankelijk voor een groot publiek. Zij hebben wat er nodig is om de Nederlandse metalcore over te nemen.