Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Welke evenementen staan door Corona op de tocht?

publiek
Redactie

Vooropgesteld; wij zijn geen experts als het gaat om de inmiddels tot wereldwijde pandemi uitgeroepen Corona-Virus problematiek. Laat dat en de bijbehorende adviezen vooral aan de RIVM, (lokale) overheden en veiligheidsregio’s over. Maar inmiddels is geen hogere wiskunde voor nodig om te stellen dat dit een serieus issue is en vooral, bij geen maatregelen, ons zorgsysteem compleet kan overbelasten, met alle gevolgen van dien die we nu ook in Italië zien. Met name Brabant is een Nederlandse brandhaard en sinds kort dus ook de maatregel van kracht dat tot 16 maart geen evenementen met meer dan 1.000 bezoekers mogen plaatsvinden.

UPDATE 12-03 14.30uur: ALLE FESTIVALS, EVENEMENTEN EN CONCERTEN tot 31 maart opgeschort!

Binnen onze favorieten genres betekent dat nog geen afgelasting op korte termijn. Kleinere concerten als Turnstile in Dynamo of Anneke van Giersbergen in de Paterskerk gaan door. (Update: Dynamo sluit tot 17 maart de deuren en daarmee zijn ook alle shows geannuleerd). Daarvoor geldt wel het advies om verstandig te handelen en thuis te blijven bij (milde) klachten. Laten we vooral hopen dat het virus snel onder controle komt, maar daar lijkt nu nog geen sprak van. Als de huidige maatregelen derhalve worden verlengd, wat sterk in de lijn der verwachting ligt, dan komen de volgende events serieus in gevaar:

Prognosis Festival – Effenaar – 20-03 (uitgesteld naar september)

Het prog festival heeft inmiddels aangekondigd dat de clinics op andere plekken in de stad uit de programmering worden gehaald en roept op om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Publiekstrekker Sons of Apollo blijft in ieder geval thuis en heeft reeds de gehele tour geannuleerd. De vraag is of nog naar een vervanger gezocht moet worden. Het statement is nu: we gaan door. Maar bij een verlenging van de maatregelen is dit festival als eerste het haasje.

Paaspop – Schijndel – 10-12 april

Het festival heeft aan omroep Brabant te kennen gegeven vol door te gaan met de opbouw die momenteel van start is gegaan. Echter wordt ook wel serieus gekeken naar de ontwikkelingen zegt woordvoerder Ron van Hal tegen Omroep Brabant (bron): Paaspop, dat over precies een maand plaatsvindt in Schijndel, zegt gewoon door te gaan. Ron van Hal van de organisatie: “We hebben elke dag overleg en staan in contact met de instanties die erover gaan. Ja, misschien moet het tegen die tijd afgelast worden. Maar om dan nu al te zeggen, laten we maar cancellen, dat is gewoon geen optie.”

Roadburn – Tilburg – 16-19 april

Ook Roadburn geeft aan vooralsnog er van uit te gaan gewoon door te gaan. Het Facebook statement geeft met hoofdletters aan: “ROADBURN WILL GO AHEAD AS PLANNED“.  Maar met steeds meer acts uit de V.S. die annuleren (nog geen Roadburn acts) en nog altijd stijgende besmettingen moet ook organisator Walter en co. zich inmiddels toch zeer serieus zorgen aan het maken zijn over de doorgaan van het uitverkochte meerdaagse event.

Dagcollege – Klokgebouw – 14-03 (cancelled)

De Award voor MEEST STUPIDE communicatie organisatie gaat overigens naar het dance-event Dagcollege (Nachtcollege, NC presents). Als je het in je hoofd haalt om onderstaand plaatje op je Facebook te delen, dan heb je weinig begrepen van de ernst van de situatie en geef je nul fucks om de gezondheid van anderen. Laat staan het ridicule argument dat ze wel door konden gaan aangezien het Klokgebouw een doorlopende vergunning zou hebben en er geen juridische grond is om het event verbieden. Serieus. JULLIE ZIJN AF!