Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Hoopvolle klanken thuis met de Isolation Sessions

Hoopvolle klanken thuis met de Isolation Sessions
Guido Segers

De concertagenda’s zijn leeg, de shows zijn gecancelled en professionals uit de entertainment industrie zitten thuis. Maar ook alle muziekliefhebbers en ook ons team van Eindhoven Rockcity. Maar er is hoop, met diverse creatieve initiatieven die de kop op steken. Een daarvan komt uit eigen stad: The Isolation Sessions.

Stilzitten

“Ik was in de Effenaar op het podium aan de slag toen ik te horen kreeg dat ik naar huis mocht,” vertelt audio engineer Bob de Wit. “Net als mijn collega’s zag ik mijn agenda ineens helemaal leeg lopen, alles afgezegd vanwege het coronavirus. Daar zit je dan…” De entertainmentindustrie en dus ook de muziek, draait vooral op ZZP’ers. Dat maakt de business ook bijzonder kwetsbaar in een geval als dit. Bob, naast zelfstandig werkzaam als tourmanager en geluidstechnicus voor bands en podia, runt zijn eigen Super Nova studio. Gaan zitten wachten, dat leek hem niks en dus was er een idee.

Entertainment, ook nu

Koen Verhees, actief als gitarist in Tsar Bompa en ook als geluidsman en technicus in diverse Eindhovense zalen, legt het plan uit: “We hadden het idee om live shows te doen in de studio en die te delen, zodat mensen toch entertainment hebben en artiesten wat kunnen doen.” Koen liep voorheen stage bij Bob in de studio, en zit in hetzelfde schuitje. Met veel enthousiasme zijn ze dat idee gaan uitwerken. “We zijn uiteindelijk van het entertainment, mensen vermaken met iets vets. Het feit dat iedereen thuis zit, hoeft dat niet tegen te houden natuurlijk!”

Uiteraard komt er meer bij kijken dan enthousiasme, de middelen in een studio kosten veel geld en gebruik is risico op schade en dus kosten. Het hele concept is sowieso zonder budget, zegt Bob: “Het is helemaal DIY, iedereen die ons nu helpt doet dat vanuit passie en omdat het gaaf is. Maar dat kost veel tijd en we moeten kijken wat we kunnen doen, want als er betaalde klussen langskomen moeten we die ook pakken. Want uiteindelijk kost dit gewoon geld…”

De eerste band zal op zaterdag 14 maart spelen. Dat zijn The Ballet Bombs, de Roadburn Presents act van 2020. Heel gaaf dus! Om 21.00 uur, hier

Wil je nou dit initiatief steunen? De muziek komt pay-what-you-want op Bandcamp. Alle inkomsten gaan naar de professionals die meewerken aan het project en nu hun inkomsten moeten missen.