Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

The Isolation Sessions #4: Zalm

The Isolation Sessions #4: Zalm
Guido Segers

In de vorige sessie brachten we rust met fijne muziek. Maar inmiddels zijn we een paar maatregelen verder, het lijkt allemaal lang te gaan duren. Mensen blijven WC-papier kopen en gaan gewoon shoppen als het effe kan. The Isolation Sessions gaan ook door. Tijd voor boosheid, tijd voor ZALM.

ZALM

ZALM is het geesteskind van Mike Dobber, bekend als tapelord en labelmeister bij Barreuh, piepjesmaker bij A Million Squeaks Will Do You No Harm. Hoe omschrijf je ZALM? Noem het grindpunk, cybergrind of gewoon internetgekkiecore, het past allemaal wel. Je kan hier ook ons interview teruglezen, mocht je willen. En teruglezen hoe ‘Het Neusje van de Zalm’ klonk, of ‘BESTE RECENSENT, SCHRIJF MAAR OP; ‘MEER VAN HETZELFDE MAAR MET ANDERE SAMPLES EN GELUIDEN​’ natuurlijk. ZALM bracht als eerste artiest een album uit via Insta-stories.

ZALM droomt van een tour langs alle Pecha Kucha sessies in Nederland. Check hier de video en de recensie.

Video made possible by:
Recording & Production: Bram van Zuylen, Bob de Wit & Koen Verhees, Super Nova Studios in T56, Eindhoven
Video: Meis ‘Bagdaddy’, Nik Safi, Justina Lukosiute
Music: Zalm
Photography: Charlotte Grips, Justina Lukosiute
Mediastuff: Guido Segers

REVIEW: ZALM – 17 maart 2020 – 21.00
I LIKE ALL DIT

Het is een echte lente dinsdag. De zon schijnt en ik heb een ticket voor de show van ZALM, die onderdeel uitmaakt van de Isolation Sessions. Sinds vandaag ook beter bekend als de, twee-meter-uit-elkaar-sessies. Om mijn emotie uit te drukken ga ik te raad bij de ZALMlord himself, ik quote “woeh”.

Na heerlijk een bordje cous-cous uit eigen keuken te hebben gegeten, een biertje uit de tuin te hebben gehaald nestel ik mijzelf op de bank. Oordoppen in, veiligheid boven alles. Zeker nu. “wa krijge we nou?”

NOU WE KRIJGEN ZALM DIE HEEL JE BEELDSCHERM EN LOGITECH SPEAKERTJES NAAR HET HONDERDUUZEND HELPT WANT IN TIJDEN VAN HARDE MAATREGELEN IS HET OOK TIJD VAN HARDE WAARHEID VEEL FLITSLAMPJES EN EEN MAN EEN MAN DIE HET ALLEMAAL VOOR ONS MOET GAAN DOEN ZALM LAAT HIER TOCH WEL HET BESTE VAN ZIJN OUVRE ZIEN EN DAT ALLEMAAL TERWIJL JE NIET EERST JE BAND HOEFT TE PLAKKEN OM NAAR DE SHOW TE GAAN ZALM SLUIT AF MET EEN LICHTFLITS DIE DOET DENKEN AAN TIJDEN VAN DYSTOPIE ER WORDEN MEERDERE DIEPERE LAGEN AANGESPROKEN DOOR BEELD, WOORD EN GELUID

– Steffie van den Tillart, ZALM kenner