Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Interview: The Ballet Bombs buigen niet voor isolatie

Interview: The Ballet Bombs buigen niet voor isolatie
Guido Segers

The Ballet Bombs gaan lekker momenteel. Ze zouden eigenlijk dit weekend in Tilburg aantreden op Roadburn 2020 om in de Hall of Fame een dampende show te geven. Ook was het plan om tijdens Record Store Day nieuw materiaal te releasen.

Zoals bekend gooide een hardnekkig virus roet in het eten, maar de Eindhovense band zit niet bij de pakken neer en startten samen met onze collega’s van NMTH onder meer Viraal Kabaal. Vandaag bovendien de release van de singel ‘Oh, Girl’. Hoog tijd dus om even met Rubin van Nistelrooy van het stoner-garage trio bij te praten.

Interview The Ballet Bombs

Hoe is het met The Ballet Bombs?

Ondanks alles gaat het met ons goed, alleen financieel iets minder natuurlijk, maar vanaf deze week zijn we dan wel te sponsoren door onze nieuwe merchandise te bestellen. Snel meer info daarover op onze page.

Jullie blijven nou natuurlijk ook thuis, dus geen Roadburn. Maar hoe kwamen jullie eigenlijk op de Roadburn poster terecht?

Geen Roadburn 2020… daar balen we inderdaad enorm van, maar veiligheid staat voorop natuurlijk. En niet getreurd, volgende jaar maken wij en natuurlijk het Roadburn Team er een nog groter gekkenhuis van op Roadburn 2021. We mailden Walter Hoeijmakers aka Mr. Roadburn na Roadburn 2019 met onze singles en eigenlijk een simpele vraag, wat hij van onze singles vond. Deze vond hij zo cool en was aangenaam verrast dat we nog zo’n nieuwe/jonge band zijn, pas aan de start van onze carrière en al zo’n kwaliteit leveren. Zo belandden we op Roadburn, en dat als Roadburn Presents Act… Insane!

Houden jullie je wel een beetje bezig in isolatie? 

Yes, we proberen de scene te supporten en al onze buddies in de muziekwereld. Hierdoor zijn we zelf een initiatief gestart in samenwerking met Never Mind The Hype genaamd ‘Viraal Kabaal’. Het is een playlist die wordt doorgegeven als zware kettingbrief van band tot band om zo al deze bands uit onze scene te belichten in deze rare tijden waar we allemaal niet kunnen doen wat we het liefste doen, live de tent afbreken en zorgen voor entertainment en plezier. Vandaar de playlist, dus zet ‘m op in je huissie en ga los op onze prachtige harde Nederlandse scene. Ook hadden we de eer om The Isolation Sessions af te trappen samen met The Super-Nova Studio. En psst… wellicht was dat niet de laatste Bb’s Isolation Session…

Maar even het belangrijkste, vertel eens over jullie nieuwe plaat? Wat is het verhaal?

“‘Oh, Girl!’ heeft Frank (zanger/bassist) geschreven toen hij erg goed bevriend was met onze merch-girl en er stiekem een flink oogje op had. Onze merch-girl was dan ook erg charmant en flirty van nature. Ze droeg vaak een zwart leren jack met daarop geverfd “Rocking Ballerina”. Zo heeft Frank ook de theorie dat deze jacket onbewust heeft bijgedragen aan de naam ‘The Ballet Bombs’ maar dat ter zijde. De track is dus een liefdesverklaring aan onze “Rocking Ballerina” maar ook een vraag om hulp, want de vriendschap moest onbeschadigd blijven. “I don’t want these feelings for ya. But you don’t make it easy do ya?’’

Rubin vervolgt: “Toen we dit nummer voor het eerst speelden op een Rock City Institute showcase had het nummer niet veel emotioneel effect. De liefde en vriendschap zwakte af… Om eerlijk te zijn krijg je met zo’n heavy Captain Beefheart fuzz, sax riff en de vocalen alsof Jerry Lee Lewis in Blue Cheer speelt, natuurlijk niet snel een standaard emotionele love ballad. Maar gelukkig wel een instant sleezy rock ‘n’ roll party. Guess that’s just how we roll! Haha. Hierbij hadden we de eer om deze op te nemen met de prachtman Ingenieur Vendermeulen op saxofoon en op te nemen met en bij the one and only Roel Blommers“.

Hoe kunnen mensen ‘m luisteren en beter nog aanschaffen?

De single is te checken op alle streamingdiensten natuurlijk, daarbij zit er ook een live clippie bij die op YouTube te vinden is. Fysiek is ‘Oh, Girl!’ niet te verkrijgen maar als je er enorm van baalt dat je nog niet over een The Ballet Bombs vinyltje beschikt… kun je bij ons onze eerste 7inch bestellen met daarop ‘Leave My Head!’ en ‘Hey, Wait!’. Gewoon een berichtje sturen op Facebook of Instagram.

Waar zijn jullie verder mee bezig op het moment?

We hebben veel plannen en stapels ideeën waar we hard aan werken… Met andere woorden, zodra de steden weer bruisen, kunnen jullie genoeg van ons verwachten.”

Wat is jullie tip voor verveelde lezers in isolatie?

Knal ‘Oh, Girl!’ op repeat, check het clippie en geniet. Follow de ‘Viraal Kabaal’ playlist voor elke dag weer een verse update aan songs en bands om te ontdekken, te steunen en van te genieten. En check sowieso elke avond The Isolation Sessions, die slepen je er echt doorheen. Wij vinden het een te gek initiatief en zijn trots op deze mensen en onze stad. Ohja, als je iets kunt missen kan je ook een donatie maken aan dit geweldige team.