Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Met ‘Heaven On Air’ een online muziekfestival op Hemelvaartsdag

Met ‘Heaven On Air’ een online muziekfestival op Hemelvaartsdag
Reno van der Looij

Hemelvaartsdag is altijd zo’n lekkere dag in het voorjaar om fijn met een biertje in het gras naar live muziek te luisteren. In Corona tijden is het dit jaar net zoals zoveel allemaal compleet anders. Het zijn wel tijden waarin onze stad creatief wordt. Wederom met een mooi initiatief vanuit Eindhovense de rockende muziekscene. Heaven on Air biedt namelijk donderdag 21 mei een online festival met de hele dag een live stream waarin veel diversiteit wordt geboden.

Marjolein Elings van Cafe The Jack besloot te starten met dit idee. De horeca is gesloten, maar Marjolein, Aka DJ MJR, is al een tijdje in het weekend met een online DJ programma actief om haar cafe gasten en andere muziekliefhebbers te vermaken. Waarom daar dan geen hele dag van maken in de gedachte van een heus festival? Heaven on Air als online festival is geboren. Het festival is een samenwerking tussen Cafe The JackDynamo, Altstadt en de Effenaar.

Programmering Heaven on Air

Het programma is zeer uiteenlopend met interviews, workshops, live muziek en DJ’s. Natuurlijk zijn wij met het Eindhoven Rockcity DJ-team een uurtje live in de lucht. Van 17.30 tot 18.30uur draaien we het beste wat Eindhoven op rock-, stoner-, metal- en punkgebied heeft te bieden. Daarnaast komen de mannen van Loud Noise (Dynamo Metal Fest) een praatje maken en doet oud Peter Pan Speedrock voorman Peter van Elderen een Q&A.

Verder kun je interviews met Siem Nozza en de enige echte Arnol Kox (het is per slot van rekening Hemelvaart) verwachten. Niek en Joris (Rompeprop) doen een heuse BBQ workshop en zijn er diverse live-stream shows van onder meer Dada’s Troost, Aiden and the Wild, The blackest White, Raylinn, He Said No en Concrete Priest. Marjolein zal als DJ MJR tot in de late uurtjes de boel hoogstpersoonlijk afsluiten!

Facebook event hier | Live stream hier (pas live op 21-05)
Foto header: door Martina Roovers voor Groot Eindhoven