Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Vandaag 25 jaar geleden: Dynamo Open Air 1995, de grootste editie ooit

Dynamo Open Air
Reno van der Looij

Kun je het je nog voorstellen in deze huidige tijden zonder concerten en festivals? Met 118.000 betalende bezoekers samen naar een festival! Met deze bezoekersaantallen die dagelijks aanwezig waren, is Dynamo Open Air 1995 nog altijd het grootste meerdaagse evenement in Nederland. Vandaag op de kop af 25 jaar geleden vond deze editie van het legendarische metal festijn plaats.

Op 2,3 en 4 juni van dat jaar traden onder meer 35007, Biohazard, Brotherhood Foundation, Dog Eat Dog, Downset, Dub War, Earth Crisis, Fear Factory, Grip Inc., Life of Agony, Machine Head, Madball, Motorpsycho, My Dying Bride, Nailbomb, Nevermore, Paradise Lost, Tiamat, Trouble en Type O Negative op. De plek waar Dynamo Open Air in die jaren plaatsvond bevindt zich nu de Eindhovense woonwijk Meerhoven.

TMF (Wet & Wild) bestond toen nog en had zowaar oog voor het hardere genre. Mooi moment om even wat beelden van die dagen te delen: enjoy the trip down memory lane naar 1995, 25 jaar geleden:

Maar ook MTV’s headbangers Ball had een hele reportage op de ouderwetse TV