Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Honderdste stream van The Isolation Sessions op 21 juni

Honderdste stream van The Isolation Sessions op 21 juni
Reno van der Looij

Op zondag 21 juni is het tijd voor de honderdste stream van The Isolation Sessions in honderd dagen, met een uiteraard extra feestelijke show van het Limburgse Afterpartees. Honderd streams in honderd dagen, dat staat gelijk aan 500.000 online kijkers uit meer dan vijftig landen en bijna honderd verschillende acts (The Ballet Bombs & The Dirty Denims deden er immers 2).

Een dikke acht als cijferwaardering van de honderden kijkers die een enquête over de stream invulden. En misschien wel één van de mooiste cijfers; meerdere zzp-ers konden – weliswaar mondjesmaat – aan het werk blijven tijdens de Corona crisis.

 

Tussenstand: meer dan 500.000 kijkers uit meer dan 50 landen.

Die honderd streams zijn puur en alleen gelukt door de inspanningen van het collectief. Het initiatief van Bob de Wit (The Supernova Studio) en Eindhoven Rockcity zendt sinds maart uit vanuit de Effenaar, in samenwerking met Dynamo en met extra support van andere Eindhovense bedrijven als Mohr Music, 360 Verbeelding en Backdrop.

De Effenaar en co. zijn ontzettend trots dat ze met het complete team en alle bands elke avond een toffe stream hebben kunnen neerzetten met overwegend lokale bands, maar ook enkele landelijke helden. Hoogtepunten waren er te over, bijvoorbeeld de sessies van Anneke van Giersbergen, GOLD, RMFTM, GOD en Def Americans. Kijk ze hier allemaal terug.

De toekomst van The Isolation Sessions

Stopt de Effenaar er dan mee na die feestelijke stream met Afterpartees? Zeker niet! Wel gaat de frequentie wat omlaag –  3 keer per week – en zal The Isolation Sessions dus niet meer elke dag te zien zijn. De reden daarvoor is natuurlijk dat er omschakelt gaat worden en langzaamaan eindelijk weer live shows met publiek voor in de plaats komen. Maar, ook na de zomer zul je met regelmaat kunnen blijven genieten van The Isolation Sessions en andere streams.

The Isolation Sessions is een samenwerking tussen the Supernova Studio, Eindhoven Rockcity, Dynamo en de Effenaar. Met grote dank aan alle artiesten en vrijwilligers.