Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Festivalnieuws: Helldorado, Prognosis, Dynamo Metalfest en Eindhoven Metal Meeting

publiek
Reno van der Looij

Festivalnieuws in tijden van Corona? Jazeker, we hebben absoluut het een en ander te melden. Maar reken je vooralsnog niet rijk, want het zijn vooral mededelingen over verplaatsingen en bevestigingen voor 2021. Hoe zeer we ook met jullie weer in ons eigen Eindhoven Rockcity voor het podium willen staan.

Het geduld wordt nog altijd flink op de proef gesteld. Hieronder vind je in ieder geval kort nieuws over de ontwikkelingen van Dynamo Metalfest, Prognosis, Helldorado en Eindhoven Metal Meeting.

Dynamo Metal Fest – Kunstijsbaan

Dynamo Metal Fest hield een bescheiden event in combinatie met een aantal gestreamde shows op de Kunstijsbaan (zie hier ons fotoverslag) om de  pijn een beetje te verzachten. Tevens wist het festival te melden dat ze volgend jaar niet meer midden in juli het podium opbouwen, maar verschuiven naar 21 en 22 augustus 2021. Heaven Shall Burn, Bay Area Interthrashional, Candlemass, Jinjer, Firewind en Dress the Dead zijn bevestigd. More to follow.

Prognosis – Effenaar

Prognosis zag zich al eerder genoodzaakt om de boel te annuleren en schoof vol goede moed door naar september van dit jaar. Helaas ook een NO GO. Dus nu heeft het festival de datum ook naar 2021 moeten zetten. Op 19 & 20 maart in de Effenaar dus. Katatonia, Enslaved, The Ocean, Maraton, Focus, Long Distance Calling en Sermon zijn bevestigd.

Eindhoven Metal Meeting – Effenaar

Eindhoven Metal Meeting werkte de afgelopen periode vol door aan de line-up. December lijkt nog ver weg, maar toch ook weer niet. Of het event op 11 en 12 december 2020  in de Effenaar door kan gaan lijkt gezien de ontwikkelingen maar zeer de vraag. We hopen er in ieder geval wel van harte op. In ieder geval staan onder meer My Dying Bride, Suffocation, Unleashed, Mgla, Rotting Christ, Vltimas, Borknagar, Benediction en nog veel meer staan op de poster.

Helldorado – Klokgebouw

Tot slot kondigde begin dit jaar Helldorado na een jaar afwezigheid haar comeback aan voor 2020. In november zou The Incredible Rock ’n Roll Freakshow!  terugkeren in het Klokgebouw. De organisatie meldt nu de verder ontwikkelingen af te wachten. Over de line-up is dus ook niets bekend.